«Δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος η Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία παρουσιάζεται ως ψυχολόγος της Καρολάιν» ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, Βάσω Μπουκουβάλα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η πρόεδρος δήλωσε πως ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων ζήτησε από την κα. Μυλωνοπούλου να προσκομίσει το πτυχίο και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και με εξώδικο η ίδια απάντησε την Παρασκευή 4 Ιουνίου πως προέκυψε ότι δεν έχει τίποτε από τα δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον τίτλο αυτό γιατί στην Ελλάδα ευτυχώς ο τίτλος ψυχολόγου είναι νομοθετικά κατοχυρωμένος… Δεν μπορεί κανένας να κάνει χρήση του επαγγελματικού τίτλου του ψυχολόγου εάν δεν έχει πτυχίο Ψυχολογίας και άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Εμείς οφείλαμε και το κάναμε να ζητήσουμε αυτά τα δύο» ανέφερε.

Η φερόμενη ως «ψυχολόγος» δηλώνει ότι ασχολείται με την υπνοθεραπεία, που δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη μας, σημείωσε επίσης η κα. Μπουκουβάλα.

Πότε αίρεται το ιατρικό απόρρητο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει διασύρει το επάγγελμα του ψυχολόγου παντού» τόνισε η πρόεδρος στο ΣΚΑΪ και εξήγησε πως, ακόμα και ψυχολόγος κανονικά να ήταν, το επαγγελματικό απόρρητο αίρεται μόνο αν κινδυνεύει η ζωή του ίδιου του ατόμου ή το ίδιο άτομο απειλεί τη ζωή κάποιου άλλου. Ακόμα κι αν αυτό συμβεί, ένας ψυχολόγος μπορεί να καταθέσει μόνο στον εισαγγελέα. «Δημόσια απαγορεύεται» είπε η ίδια.

Ερωτηθείσα αν θα κάνει ο σύλλογος μήνυση και αν θα χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα σε βάρος της κας. Μυλωνοπούλου, ανέφερε: «Έχουμε συγκεντρώσει πολλά στοιχεία και έχουμε συνεννοηθεί με τον νομικό μας σύμβουλο και θα προχωρήσουμε και παραπέρα νομικά. Δεν πρόκειται να το αφήσουμε».

Οι λεπτομέρειες που έδινε η φερόμενη ως ψυχολόγος για τις συνεδρίες με το ζευγάρι αποτέλεσαν την αφορμή επιστολής του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, που ζητάει να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ΑΕΙ της, καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματός της. 

Αντικείμενο αστυνομικής έρευνας έχει γίνει το παρελθόν, οι επικοινωνίες, οι επαφές και οι δηλώσεις της γυναίκας στην οποία είχε απευθυνθεί η 20χρονη προκειμένου να βοηθηθεί ψυχολογικά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κα. Μυλωνοπούλου, η Καρολάιν «ήθελε να φτιάξει το σπίτι της, να κάνει κάτι δικό της, να στεγάσει μέσα στο σπιτικό της την ευτυχία της και όλα αυτά τα όνειρα τα έλεγε. Και μάλιστα πάρα πολλές φορές τής έλεγα “μην ανοίγεσαι τόσο πολύ, γιατί ο κόσμος δεν είναι όλος τόσο καλός”».

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί συνεχίζουν να ερευνούν την πιθανότητα ύπαρξης ατόμων που ενδεχομένως έδωσαν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, εξαιτίας της επιμονής των δραστών για περισσότερα χρήματα.

Ακόμα μια αφορμή για την έρευνα στάθηκε έγγραφο της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος», της οποίας φέρεται να ήταν μέλος η κα. Μυλωνοπούλου, που αποβλήθηκε στις 17 Απριλίου του 2018, καθώς είχε εμφανιστεί ως μαιευτήρας-γυναικολόγος, ενώ εκείνοι διαπίστωσαν- όπως υποστηρίζουν- πως ήταν μαία, απόφοιτος ΤΕΙ. 

Σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις της η ψυχολόγος ανέφερε λεπτομερώς τους φόβους και το άγχος της 20χρονης και την περιπέτεια που είχε βιώσει το ζευγάρι.

«Η Καρολάιν είχε βιώσει μια αποβολή, της είχε στοιχίσει γιατί το παιδί αυτό δεν ήξερε. Νόμιζε ότι έμεινε έγκυος και θα φέρει εις πέρας την εγκυμοσύνη. Όμως δυστυχώς είχε μια αποβολή, αυτό της είχε στοιχίσει. Μετά είχε μια εγκυμοσύνη η οποία κατέληξε σε έναν πρόωρο τοκετό, οπότε εκεί μεγαλώσανε οι φόβοι της. Δεν θα έλεγα βέβαια ότι η Καρολάιν είχε κατάθλιψη, γιατί, όπως σας είπα, ήταν πολύ χαρούμενο παιδί, άγχος όμως είχε».

Τα νέα στοιχεία

Την ίδια ώρα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος πιλότος και σύζυγος της άτυχης Καρολάιν φαίνεται ότι αναγνώρισε την αλβανική γλώσσα ακούγοντας τις λιγοστές λέξεις των τριών δραστών που είχαν εισβάλει στη μεζονέτα.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος το βράδυ της 11ης Μαΐου ήταν δεμένος και φιμωμένος και έχει δει ελάχιστα πράγματα. Όμως άκουσε κάποιες σκόρπιες κουβέντες που αντάλλαξαν οι άγνωστοι που σκότωσαν τη γυναίκα του και απείλησαν τον ίδιο και το παιδί του.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον υπέβαλαν σε ένα είδος… ακουστικής εξέτασης διάφορων γλωσσών θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κατευθύνουν τις έρευνές τους. Ο 33χρονος πιλότος άκουσε διάφορες λέξεις στην αλβανική και τη γεωργιανή γλώσσα, ακόμα και σε διαλέκτους Ρομά, με τις πληροφορίες να λένε ότι αυτά που άκουσε ταίριαζαν με λέξεις από τη γειτονική μας χώρα. 

Επίσης κατά την εξερεύνηση της μεζονέτας, αν και τα αποτελέσματά της κρατούνται επτασφράγιστο μυστικό από τις Αρχές, εντοπίστηκε τουλάχιστον ένα αποτύπωμα παπουτσιού.

«Αυτό σημαίνει ότι ξέρουμε το νούμερο παπουτσιού ενός εκ των δραστών. Αν αύριο έχουμε έναν ύποπτο με μικρό νούμερο παπουτσιού, θα σημαίνει ότι δεν ήταν το δικό του αποτύπωμα» ανέφερε αστυνομικός της Ασφάλειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης