«Προσκύνημα » έκαναν οι ασθενείς στον κατηγορούμενο «ψευτογιατρό» στα μοναστήρια του Πηλίου όπου συνέρρεαν για να τον συναντήσουν. Οι μοναχές «διαφήμιζαν» το έργο του κι έπειθαν ακόμη και τους πιο επιφυλακτικούς ασθενείς πως μπορεί να τους θεραπεύσει.

Με τις ιατρικές εξετάσεις στα χέρια τους,  άνθρωποι απελπισμένοι αναζητούσαν την ελπίδα στον κατηγορούμενο και περίμεναν καρτερικά στην «ουρά» για να μιλήσουν μαζί του. Το ίδιο έκανε κι η εκπαιδευτικός που κατέθεσε στο δικαστήριο, λίγα χρόνια αφότου είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις συστάσεις για το «έργο» του κατηγορουμένου, είχε δώσει στη μάρτυρα μία από τις μοναχές, όταν επισκέφτηκε το 2016 το μοναστήρι. Μία από τις γερόντισσες είπε στην εκπαιδευτικό πως ο «ψευτογιατρός» είχε θεραπεύσει από τον καρκίνο μία μοναχή και πως μπορούσε να θεραπεύσει και τη δική της ασθένεια.

 «Είχε πάρα πολύ κόσμο μαζεμένο στο μοναστήρι με τις εξετάσεις στα χέρια. Περίμεναν από το πρωί. Ο κ.Κόντος ήρθε μαζί με έναν άλλο κύριο. Πήγε, προσκύνησε και μετά πήγε σε ένα χώρο με ένα ιατρικό κρεβάτι και εκεί πήγαινε ο κόσμος, σαν αναρρωτήριο.

Εγώ τον είδα τα μεσάνυχτα. Μου είπε ότι οι ενέσεις που κάνω μου δημιουργούν προβλήματα και ότι η σκλήρυνση θεραπεύεται. Τον ρώτησα, τι σας χρωστάω και μου απάντησε «την αγάπη σου». Μου έδωσε ένα χαρτάκι με το email του που έγραφε Νικόλαος Κόντος, Νευρογκολόγος-χειρουργός.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η εκπαιδευτικός ακολούθησε την αγωγή με τα ψευτοσκευάσματα του κατηγορουμένου, κάποια από τα οποία τα παρέδιδε στη Μονή για να τα παραλάβει η ασθενής. Κάποια στιγμή μάλιστα, όπως είπε, η μάρτυρας, έσπασε το ένα από τα τρία μπουκαλάκια με σκευάσματα που της είχε δώσει κι εκείνη τον πήρε τρομοκρατημένη τηλέφωνο να του το πει. «Μη φοβού, ο «εξαποδώ» δεν θέλει να κάνεις τη θεραπεία», ήταν η απάντηση του «ψευτογιατρού».

Η μάρτυρας χαρακτήρισε «ασύλληπτη» τη διατροφή που της είχε προτείνει ο κατηγορούμενος αφού  πολύ δύσκολα θα μπορούσε να την ακολουθήσει.

«Άρχιζα να έχω συμπτώματα, τα οποία τα απέδιδε σε ψύξη, ισχιαλγία και σε άλλες αιτίες. Του έλεγα ότι έκαιγαν τα πόδια μου δεν μπορώ να σταθώ ούτε τέσσερα δευτερόλεπτα και μου έλεγε «μη φοβού, θεραπεύεται, περνάει». Με τα σταγονίδια είχα φοβερούς πόνους στο στομάχι, διπλωνόμουν. Μου είπε να μειώσω τις σταγόνες αλλά θα καθυστερούσα τη θεραπεία.

Κουβαλούσα μια σακούλα μπουκαλάκια, τα έβαζα στο ψυγείο του σχολείου, έκανα μάθημα με πόνους. …Δεν μπορούσα να φάω τίποτα από το φούσκωμα. Όταν του έλεγα ότι δεν είμαι καλά, μου απαντούσε ότι δεν έκανα καλά τη διατροφή και τη θεραπεία.. Στα τέλη του 2018, έπαθα μια τεράστια υποτροπή στα τέλη του 2018. Μιλούσα σαν να έχω πάθει εγκεφαλικό. Τότε η νευρολόγος με έστειλε να πάρω κορτιζόνη. Δεν μπορούσα να περπατήσω ούτε 100 μέτρα»

Όταν η κατάσταση άρχισε να γίνεται πολύ δύσκολη, τότε η μάρτυρας  υποστήριξε πως κατηγορούμενος  της ζήτησε 3.320 ευρώ γιατί, όπως της είπε,  η θεραπεία είναι πολύ ακριβή. Η  ασθενής του τα έδωσε σε φάκελο σε γραφείο διαγνωστικού κέντρου στην Αθήνα, όπου πήγε μαζί με τον σύζυγό της. 

«Μας έκανε εντύπωση που δεν τα μέτρησε καν. Κατεβήκαμε στο αυτοκίνητό του είχε μια μεγάλη τσάντα πολύ βαριά, γεμάτη φιαλίδια. Στη διαδρομή τον ρώτησα, «πώς ανακαλύψατε τη θεραπεία;» Άρχισε να μας λέει για τον δάσκαλό του που νόσησε από καρκίνο και μαζί με την ομάδα του βρήκαν θεραπεία. «Θα με βρουν σε κανένα χαντάκι, θα επιτρέψουν οι φαρμακευτικές με τα δηλητήρια, να πω ότι βρήκα την θεραπεία;», μου είπε.

Η μάρτυρας δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος της απάτης του κατηγορούμενου. «Πίστευα ότι δεν δούλεψε η θεραπεία του σε μένα… Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν ήταν καν γιατρός. Αν έψαχνες στο διαδίκτυο υπήρχε όνομα Νικόλαος Κόντος στην Ελβετία, αλλά με άλλη φωτογραφία.

Όταν τον είδα στην τηλεόραση σκεφτόμουν πώς τα έλεγε, πώς κοιμόταν το βράδυ, μου έλεγε ότι θα μείνω έγκυος και θα μου περάσει όταν του έλεγα για τις υποτροπές».

Τώρα πια η εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει σοβαρότερα προβλήματα υγείας. «Δεν καταλαβαίνω, γιατί έπρεπε να το υποστώ αυτό; Δεν ξέρω… Τα φάρμακα τα ελαφριά που έπαιρνα δεν με πιάνουν τώρα.

Αν δεν έπαιρνα αυτά που μου έδωσε θα ήμουν όπως παλιά.

Τώρα παίρνω πιο βαριά φάρμακα. Μου έχει ξετινάξει όλο το ανοσοποιητικό μου, κάθε 15 μέρες κάνω εξετάσεις, ελέγχω συνεχώς τα μάτια μου για ωχρά κηλίδα. Έχει επιδεινωθεί η κατάστασή μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό….»

Σε μοναστήρι γνώρισε τον κατηγορούμενο κι άλλη ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας. «Μου είπε ότι είμαι πολύ τυχερή που δεν έχω ξεκινήσει θεραπείες, θα το νικήσουμε το τέρας και πως γρήγορα θα γίνω καλά. Μου έδωσε κάτι σταγόνες και συμπληρώματα διατροφής. Πίστεψα ότι ήταν φοβερός γιατρός, στο μοναστήρι έκαναν ουρές για να τον δουν», κατέθεσε η γυναίκα στο δικαστήριο, τονίζοντας πως του έδωσε συνολικά 30 χιλιάδες ευρώ σε φάκελο σε γραφείο ιδιωτικής κλινικής της Αθήνας.  Η μάρτυρας είπε επίσης στο δικαστήριο ότι δεν ένιωσε να χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας της, όμως σε πρόσφατες μαγνητικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έχει παρουσιάσει έναν όγκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης