Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα κύριοι της Ένωσης Εισαγγελέων!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022, 13:50
Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα κύριοι της Ένωσης Εισαγγελέων!

Με μια επίσημη ανακοίνωση - μνημείο υποκρισίας, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος παίρνει θέση έναντι των όσων πρωτόγνωρων και ασυνήθιστων φαινομένων απορρύθμισης και σήψης συμβαίνουν στον χώρο της Δικαιοσύνης στη Θεσσαλονίκη.

Χωρίς καν να κάνει τον κόπο να πληροφορηθεί τα όσα ασυνήθη συμβαίνουν, η Ένωση Εισαγγελέων καταδικάζει «γνωστή ηλεκτρονική ιστοσελίδα» για τα δημοσιεύματά της. Χωρίς εξηγήσεις, δίχως δισταγμό, η Ένωση Εισαγγελέων καταδικάζει τη δημοσιογραφική έρευνα, τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και τις μαρτυρίες που καταδεικνύουν πώς δικαστικοί λειτουργοί προέβησαν, στο πλαίσιο της υπόθεσης βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, σε μια σειρά από ενέργειες που δεν συνάδουν με τον νομικό πολιτισμό της χώρας, τη δεοντολογία, τις ηθικές αξίες που υπερασπίζεται διαχρονικά η Δικαιοσύνη.

Τα δημοσιεύματα αυτά αποκάλυψαν ένα νέο παραδικαστικό το οποίο στήθηκε, συντονίστηκε και λειτουργεί από τη στιγμή που η Γεωργία Μπίκα κατήγγειλε τον βιασμό της και κατέθεσε μήνυση κατά του βιαστή της, ο οποίος, όπως η ίδια η Αστυνομία ανακάλυψε, ήταν ο Βασίλης Λεβέντης, μέλος της οικογενείας Λεβέντη, που είναι βασικός μέτοχος της Coca-Cola 3E.

Όλη η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε τα εξής:

  1. Την απαράδεκτη κωλυσιεργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας ως προς την εκτέλεση συγκεκριμένων ενεργειών που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα και τις διατάξεις σε περίπτωση βιασμού.
  2. Ψέματα και ανακρίβειες από τις ίδιες τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες έφθασαν να καταγράψουν και να υιοθετήσουν την πληροφορία περί «τροχαίου» στο οποίο ενεπλάκη η Γεωργία Μπίκα. Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου κατέγραψαν δήλωση στην οποία εντίμως προέβη η Γεωργίας Μπίκα και στην οποία αναφερόταν πως κατά τη διαδικασία παρκαρίσματος του αυτοκινήτου της το πρωί της Πρωτοχρονιάς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα ακούμπησε ένα κολονάκι. Αυτή η έντιμη αναφορά κατέληξε να καταγραφεί από τους αστυνομικούς ως «τροχαίο». Δεν ήταν καθόλου τυχαία η ενέργεια αυτή της Αστυνομίας. Με το δήθεν «τροχαίο» επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί η παρουσία εκχυμώσεων και μωλώπων στα πόδια της Γεωργίας. Μώλωπες και εκχυμώσεις που δεν δικαιολογούνται από μια απλή επαφή σε ένα κολονάκι.
  3. Το ψεύδος πως η Αστυνομία προμήθευσε τη Γεωργία Μπίκα με ουροσυλλέκτη. Ήταν το θύμα βιασμού που μέσα στη σύγχυση και στο σοκ προσπαθούσε να βρει ανοικτό φαρμακείο την ημέρα της Πρωτοχρονιάς για να αγοράσει ουροσυλλέκτες.
  4. Την εκούσια αλλοίωση του πορίσματος του ελβετικού εργαστηρίου.
  5. Την απαράδεκτη ηθικά και νομικά πρόταση της εισαγγελέως διά της οποίας ζητούσε να τεθεί η υπόθεση βιασμού στο αρχείο.
  6. Τις απαράδεκτες για τον νομικό μας πολιτισμό εκφράσεις και χαρακτηρισμούς τους οποίους χρησιμοποιεί η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα για τη Γεωργία Μπίκα.
  7. Τις απαράδεκτες ενέργειες του προϊσταμένου Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Άγγελου Καμηλάρη, ο οποίος προχώρησε για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους στην απερίγραπτη και πραξικοπηματική ενέργεια να παύσει τον εισαγγελέα Διαφάνειας στη Θεσσαλονίκη, τον Βασίλη Φλωρίδη.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως επιχειρήθηκε να αποσοβηθεί κάθε έλεγχος δημοσίου υπαλλήλου που ενεπλάκη στην υπόθεση αυτή από τον εισαγγελέα Διαφθοράς (αστυνομικοί, ιατροδικαστές κ.λπ.).

Για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει ούτε νύξη στο κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Ούτε μία κουβέντα για την πρωτόγνωρη στα δικαστικά χρονικά συμπεριφορά του προϊσταμένου Εισαγγελίας Εφετών έναντι ενός συναδέλφου εισαγγελέα, του Βασίλη Φλωρίδη. Ούτε ένα ερώτημα για το περιεχόμενο της πρότασης της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα διά της οποίας απαλλάσσονται οι αδελφοί Λεβέντη και ο φίλος τους εφοπλιστής. Ούτε ψήγμα αμφισβήτησης όλων αυτών των ενεργειών. Για την Ένωση Εισαγγελέων, όλα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη ήταν καλώς καμωμένα και συνάδουν απολύτως με τη δεοντολογία και τις ηθικές αξίες. Η ανακοίνωση, ωστόσο, δεν απαντά σε ένα κυρίαρχο ερώτημα: Γιατί τόσος κόπος και τόσες έκνομες, ασυνήθεις και πρωτόγνωρες ενέργειες ώστε να μη φθάσει ποτέ σε δίκη η υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα; Γιατί θα πρέπει να ισοπεδωθεί κάθε έννοια δικαιοσύνης και ηθικής προκειμένου τα μέλη της οικογένειας Λεβέντη να μην εμφανιστούν στο δικαστήριο; Η απάντηση είναι προφανής και δεν είναι καθόλου κολακευτική για τη Δικαιοσύνη, την οποία με τόσο υποκριτική διάθεση δείχνει να υπερασπίζεται η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Η συγκεκριμένη Ένωση είναι ένα από τα 7 σωματεία των δικαστικών, και ως εκ τούτου εμείς θα αναμένουμε τη διατύπωση των θέσεων και των υπόλοιπων 6, δεδομένου μάλιστα ότι η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022, 08:25