Με βαριές ποινές αλλά ουδείς στη φυλακή, ήταν η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ύστερα από διαδικασία σχεδόν τριών ετών, για την υπόθεση των υποβρυχίων. Το δικαστήριο επέβαλε σε 21 κατηγορουμένους ποινές από 5 έως 20 έτη, με αναστολή, αλλά και υψηλές εγγυοδοσίες που τους επέτρεψαν να είναι ελεύθεροι. 

Στον μόνο κατηγορούμενο που δεν δόθηκε αναστολή ήταν ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλωντ Όσβαλτ ο οποίος είναι καταζητούμενος καθώς πριν από περίπου δυο μήνες έσπασε το «βραχιολάκι» της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ωστόσο, η ποινή φυλάκισης των 5 ετών που του επιβλήθηκε είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 20 ετών τον πρώην πρόεδρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ ο οποίος για να παραμείνει ελεύθερος πρέπει να καταβάλλει εγγύηση 2,5 εκ. ευρώ ενώ του επέβαλε και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.

Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι καθώς και εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, επιβλήθηκαν στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών ενώ ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση, επίσης, 500.000 ευρώ.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και ο αντιπρόσωπος εξοπλιστικών στη χώρα μας Παναγιώτης Ευσταθίου σε 9 χρόνια ενώ του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι ήταν παθητική και ενεργητική δωροδοκία καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η σύμβαση για τα υποβρύχια είχε υπογραφεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, για την οποία ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης