Το «πράσινο φως» άναψαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας στο ελληνικό δημόσιο και τον ΟΤΕ να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη μεγάλη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που υπεγράφη με το γερμανικό κολοσσό δε δεσμεύει το ελληνικό δημόσιο να επικαλείται ακόμη και τώρα τη ζημία που υπέστη από τις μίζες που διακινήθηκαν για την υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση οι οποίοι ζητούσαν την αποβολή του Δημοσίου και του ΟΤΕ.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ότι τόσο το Δημόσιο, όσο και ο ΟΤΕ υπέστησαν βλάβη και συγκεκριμένα από τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο ΟΤΕ υπέστη ζημία ως φορέας της επιχείρησης που εργάζονταν οι υπάλληλοι-κατηγορούμενοι ενώ το ελληνικό Δημόσιο λόγω της εμπλοκής στην υπόθεση της σύναψης σύμβασης του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη (για την εμπλοκή του οποίου έχει διαχωριστεί η δικογραφία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Ιωάννα Μανέτα, συνήγορος του Εμμ. Σταυριανού, κατηγορούμενος ο οποίος έχει αποβιώσει, ζήτησε την άρση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών εντός της Ελλάδας με δικαιούχο τον εντολέα της προκειμένου να αποδοθούν στους κληρονόμους του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης