Video – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Φωτιά στον Μεσόκαμπο Σάμου, κοντά στο Πυθαγόρειο, ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου. Η φωτιά καίει δασική έκταση στον Μεσόκαμπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουρίστες από πέντε ξενοδοχεία της περιοχής και κάτοικοι του Μεσόκαμπου, συνολικά πάνω από 1000 άτομα, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, καθώς και 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης. Επίσης, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Πενήντα έξι δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Από χθες, στις 19:00, έως απόψε, την ίδια ώρα, εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 56 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Συνολικά επιχείρησαν 693 πυροσβέστες, 273 οχήματα, 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά όλα τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Επίσης, συνδρομή παρείχαν 88 εθελοντές με 27 εθελοντικά οχήματα, 4 μηχανήματα έργου και 13 υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

 

Λακωνία: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο Λακωνίας

   Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που καίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή ‘Αγιος Βασίλειος Γυθείου Λακωνίας, χωρίς ευτυχώς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Επιτόπου βρίσκονται 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν δύο αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στον Ριόλο

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και τρία αεροσκάφη μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ριόλο Αχαίας  Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.Η  φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό. Στο σημείο μαζί με τον πρόεδρο της ΤΚ Σ. Βαβαρούτα βρίσκεται ο Απόστολος Κατσιφάρας, απερχόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

 

Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και στην περιοχή επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου με 19 πυροσβέστες.

Τρεις ηλικιωμένες γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Κεντρο Υγείας Βάρδας Ηλείας, μετά από φωτιά στην περιοχή, που έφτασε κοντά στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Η μια από αυτές είχε αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό και μάλιστα διασώθηκε από τους πυροσβέστες.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον περιφερειακό του Αιγάλεω

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Λεωφόρο ΝΑΤΟ με περιφερειακή Αιγάλεω.

Σημειώνεται ότι από τη φωτιά δεν απειλήθηκαν επιχειρήσεις ή οικίες

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 5 οχήματα του μηχανοκίνητου τμήματος (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με 10 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα.

Ανετράπη πυροσβεστικό όχημα – Δύο ελαφρά τραυματίες

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανετράπη στην 5η έξοδο της λεωφόρου ΝΑΤΟ.

Οι πυροσβέστες, που κατευθύνονταν προς την περιφερειακή του Αιγάλεω για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο σημείο, διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους στο 251 ΓΝΑ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπεται στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τη διασταύρωση του Νεκροταφείου Πετρούπολης προς το Ποικίλο Όρος και από την οδό Περικλέους προς την οδό Κηπουπόλεως, στην Πετρούπολη.

Δείτε βίντεο και εικόνες από το σημείο της πυρκαγιάς 

 

 

 

Φωτιές σε Φλώρινα και Κόνιτσα

Δασική πυρκαγιά έχουμε και στο Ροϊδοβούνι Κόνιτσας, του νομού Ιωαννίνων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες, ενώ συνδρομή παρέχει μία υδροφόρα ΟΤΑ.

Στις 16:15 η Πυροσβεστική ενημερώθηκε και για δασική πυρκαγιά στο Βροντερό Φλώρινας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης