Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης: Δείχνουν την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015, 06:48
Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης: Δείχνουν την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες
Tην αλληλεγγύη τους προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα καλούνται να δείξουν οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε η δημοτική αρχή.

Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με τη δημοτική επιτροπή Ισότητας Φύλων διοργανώνουν καμπάνια για τη συλλογή τροφίμων, ειδών προσωπικής υγιεινής και ένδυσης - υπόδησης, που θα αποσταλούν στους πρόσφυγες της Ειδομένης.

«Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία μας αυτή και να συνεισφέρουν όσο μπορούν από το υστέρημά τους», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

Οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν:

- Ξηρά τροφή (μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες, κρουασάν, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, χυμούς)

- Είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτί υγείας, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, βρεφικές πάνες, σαπούνια)

- Είδη ένδυσης και υπόδησης (παπούτσια όλων των ειδών, μπουφάν, αδιάβροχα)

Η συγκέντρωση όλων των ειδών θα γίνεται καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι, στο ισόγειο του δημαρχείου Ωραιοκάστρου από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου.

«Οι εικόνες που βλέπουμε καθημερινά μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από την πορεία των προσφύγων προς την Ευρώπη είναι συγκλονιστικές. Στο δράμα αυτό χιλιάδων ανθρώπων δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι. Για το λόγο αυτό ξεκινάμε από τη Δευτέρα την προσπάθειάς μας αυτή και καλούμε τους δημότες μας να συνδράμουν όσο μπορεί ο καθένας σε αυτή την προσπάθεια», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Πέτρος Αταμιάν.

Με πληροφορίες από το thestival.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015, 06:50