Φωτογραφίες-Βίντεο: Χάρης Γκίκας
Επιμέλεια: Στέλλα Μεϊμάρη

Σε γλυπτό ύψους 15 μέτρων στην πλατεία Ομονοίας, ανέβηκε, στις 15.15 περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής, άνδρας ελληνικής καταγωγής, αγνώστων λοιπών στοιχείων και απειλούσε να πέσει, χωρίς, να εξηγεί τους λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Τελικώς, δύο ώρες αργότερα, ο επικεφαλής αξιωματικός του σχεδίου αστυνόμευσης της Αττικής ανέβηκε με πυροσβέστες σε γερανό, ηρέμησε τον άνδρα και τον έπεισε να κατέβει μαζί του από το γλυπτό.

«Σε παρακαλώ περίμενε μέχρι η πυροσβεστική να βάλει το ειδικό στρώμα, να μην έχουμε κάποιο ατύχημα. Αν πέσεις, δεν θα μπορέσω απόψε να πάω στα παιδιά μου», ήταν κάποια από τα λόγια του αστυνομικού στον άνδρα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον άνδρα παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, με το όνομα Φώτης, προέβη σε αυτή την ενέργεια διότι… υπέστη ταλαιπωρία στο Α.Τ. Ομόνοιας για προσωπική του υπόθεση, οπότε ανέβηκε στο γλυπτό για διαμαρτυρία!

Ο άνδρας συγκεκριμένα είχε δηλώσει την κλοπή του πορτοφολιού του από χθες, όμως σήμερα το πρωί, λόγω φόρτου εργασίας και κάποιων προσαγωγών στο Α.Τ., δεν μπόρεσε κάποιος αστυνομικός να ασχοληθεί με την περίπτωσή του…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης