Η πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού εξιχνιάστηκε, έπειτα από μακροχρόνια έρευνα και μετά την ομολογία του δράστη του αιματηρού περιστατικού την Πέμπτη.

Το πτώμα του 59χρονου επιχειρηματία βρέθηκε χθες θαμμένο σε αγροτοκτηνοτροφική μονάδα στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Γραικός δολοφονήθηκε από τον κρεοπώλη που ήταν ο κύριος ύποπτος από την αρχή της έρευνας, καθώς οι δύο άνδρες είχαν οικονομικές διαφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης επιχείρησε να θάψει το πτώμα του επιχειρηματία σε λάκκο, ενώ είχε θάψει το αγροτικό όχημα 4×4 σε έναν δεύτερο, βάθους αμφότεροι 6 μέτρων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του ο κρεοπώλης ομολόγησε ότι τον Νοέμβριο του 2016 ο 59χρονος είχε μεταβεί στο κρεοπωλείο προκειμένου να επιλύσουν τις οικονομικές τους διαφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καβγάδισαν και, όπως ισχυρίστηκε ο καθ’ ομολογίαν δράστης, έσπρωξε με δύναμη τον Δημήτρη Γραικό, ο οποίος έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός 59 χρόνων, από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, χάθηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητό του, ένα HILUX TOYOTA, με αριθμό κυκλοφορίας ΝΑΥ 1252. 

Εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας, όταν έφυγε από τα σφαγεία. Ο Δημήτρης Γραικός ήταν επιχειρηματίας κτηνοτρόφος και είχε αφιερώσει τη ζωή του για να αναπτύξει την επιχείρησή του, με πολλή δουλειά, αγώνα και άγχος.

Την ημέρα της εξαφάνισής του, η σύζυγός του άρχισε να τον ψάχνει, αλλά το τηλέφωνό του ήταν απενεργοποιημένο.

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα από την άρση απορρήτου του κινητού του, το τηλέφωνο έκλεισε στην περιοχή της Χαλάστρας κι ενώ βρισκόταν ακόμη στο σφαγείο.

Όσο προχωρούσαν οι έρευνες για την υπόθεση, υπήρξαν στοιχεία ότι ο επιχειρηματίας λίγο πριν χαθεί είχε οικονομική συναλλαγή.

Ακούστε τι δήλωσε στο zougla.gr o δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος ασχολήθηκε με την υπόθεση.

 

H υπόθεση Γραικού είχε απασχολήσει έντονα, αφού πολλά σενάρια για το τι είχε συμβεί στον επιχειρηματία που ξαφνικά χάθηκαν τα ίχνη του είχαν δει το φως της δημοσιότητας και ειδικά από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Μερικά από αυτά τα σενάρια ανέφεραν πως εξαφανίστηκε με τη θέλησή του από την Ελλάδα. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως η δημοσιογράφος είχε επικοινωνήσει με τον άνθρωπο που τελικά ομολόγησε τη δολοφονία.

Δείτε video και φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού:

 

 

Πηγή video – φωτογραφίες: life-events.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης