Τη δική τους οδύσσεια ζουν από το βράδυ της Παρασκευής οι επιβάτες του «SeaJet II», οι οποίοι όπως καταγγέλλουν βρίσκονται επί ώρες σε καθεστώς άτυπης ομηρίας στη Σίφνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, το πλοίο ξεκίνησε το Σάββατο στις 7.00 το πρωί από τον Πειραιά, έπειτα από αναβολή του δρομολογίου το βράδυ της Παρασκευής, και επρόκειτο να περάσει μεταξύ άλλων από Νάξο, Μήλο, Σαντορίνη, Φολέγανδρο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ενώ στο Αιγαίο έπνεαν άνεμοι 7- 8 μποφόρ, το πλοίο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τη Σίφνο, όπου αγκυροβόλησε περί τις 11.00 το πρωί.

Έκτοτε οι επιβάτες παραμένουν «εγκλωβισμένοι» εκεί, με καπετάνιο και πλήρωμα να τους εμπαίζουν, όπως τονίζουν, και να ανακοινώνουν κάθε τρεις ώρες την ακύρωση του απόπλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τo zougla.gr δέχθηκε σωρεία καταγγελιών από επιβάτες που δηλώνουν ότι βρίσκονται όμηροι μέσαΤο κυκλαδίτικο νησί στο καράβι. Σημειώνεται ότι βάσει των καταγγελιών οι αρμόδιες αρχές, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως σήμερα θα έπνεαν ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο, έδωσαν το πράσινο φως για τον απόπλου το καραβιού.

«Μας κοροϊδεύουν, εκπρόσωπος της εταιρείας μάς είπε ότι δεν λειτουργεί σήμερα και μας παρέπεμψε στα εκδοτήρια. Το πλήρωμα μας μιλά ειρωνικά» ανέφερε ένας εκ των επιβατών στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο αναμενόταν να αποπλεύσει περί τις 5.00 τα ξημερώματα της Κυριακής. Ωστόσο η ταλαιπωρία που υφίστανται οι επιβάτες είναι μεγάλη, καθώς θα αναγκαστούν είτε να διανυκτερεύσουν εντός του πλοίου, που έχει «δύο μόλις τουαλέτες και μάλιστα βρόμικες», όπως αναφέρουν, είτε σε δωμάτια στη Σίφνο, για τα οποία θα αναγκαστούν πληρώσουν από την τσέπη τους, καθώς δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη κάλυψης των εξόδων από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Γιατρός που επιβαίνει στο ίδιο πλοί, εξέφρασε την αγωνία του για το γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες που είναι έγκυοι αλλά και άνθρωποι που ενδεχομένως να χρειάζονται φάρμακα και δεν τα έχουν μαζί τους.

Η ένταση και η αγωνία εντός του πλοίου είναι έκδηλη, με τους επιβάτες να ζητούν άμεσα να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα:

«Δεν ενημερωθήκαμε ότι θα μεταβούμε στη Σίφνο, όσοι ταξίδευαν για τη Σαντορίνη παραμένουμε μέσα στο πλοίο. Ο κόσμος δεν ξέρει τι να κάνει. Κάλεσα την εταιρεία και μου έκλεισαν το τηλέφωνο» αναφέρει επιβάτιδα στο zougla.gr.

«Στο Αιγαίο έπνεαν 8 μποφόρ. Όλοι το γνώριζαν. Ωστόσο, εκτάκτως μας ειδοποίησαν ότι θα ελλιμενιστούμε στη Σίφνο και εν συνεχεία θα αποπλεύσουμε νωρίς το πρωί της Κυριακής. Κάποιοι έχουν προβλήματα υγείας. Ζούμε πρωτόγονες καταστάσεις» αναφέρει ο κ. Νίκος.

«Σχεδόν 350 ταξιδιώτες είμαστε αναγκασμένοι να διαμείνουμε σε ένα καράβι με δύο τουαλέτες. Μόνο ξύλο δεν έχουμε παίξει στο καράβι. Γινόμαστε μπαλάκι μεταξύ του λιμεναρχείου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας» τονίζει ένας ακόμη αγανακτισμένος επιβάτης.

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας σιγοντάρει τον πλοιοκτήτη του sea jet, που δεν είναι κατάλληλο να κάνει ταξίδι με ισχυρά μποφόρ, ταλαιπωρώντας τον κόσμο» καταγγέλλει ένας ακόμη επιβάτης που επικοινώνησε με το zougla.gr.

Το zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου – Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης