Ομαλή ήταν η σημερινή έναρξη των μαθημάτων για 35.000 ψηφιακές τάξεις

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020, 09:34
Ομαλή ήταν η σημερινή έναρξη των μαθημάτων για 35.000 ψηφιακές τάξεις

Περίπου 35.000 ελληνικές τάξεις «τρέχουν» από το πρωί στο Webex, ενώ η Cisco ενημέρωσε ότι θα προβεί σε περαιτέρω θωράκιση του συστήματος μετά το πέρας της σχολικής ημέρας.

Η ομαλή λειτουργία των ψηφιακών τάξεων αναμένεται να «δοκιμαστεί» και σήμερα, όταν στο σύστημα της Webex «μπουν» και σχολεία από την κεντρική Ευρώπη, γεγονός στο οποίο άλλωστε, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας, οφειλόταν η χθεσινή υπερφόρτωση του συστήματος.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, έχουν ήδη υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις. Ωστόσο, μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος.

Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για τον νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν τον σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.

Σημειώνεται ότι τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που παρακολουθούν online οι εκπαιδευτικοί, όπως ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, δεν πραγματοποιήθηκαν χθες, ενώ ακυρώνονται και τα σημερινά, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα. Ο λόγος που δεν θα πραγματοποιηθούν είναι για να μη σημειωθεί υπερφόρτωση του συστήματος την ώρα που γίνονται τα μαθήματα για τις τάξεις του γυμνασίου και λυκείου.

Επίσης η Γενική Γραμματεία υπογράμμισε την ανάγκη να συνδέονται στο σύστημα μόνο οι εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα, εξαιτίας της διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος. «Η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο» ανέφερε η ΓΓ.

«Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρ΄ όλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς για όλον τον κόσμο» κατέληξε η ΓΓ.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020, 10:15