Ενώ όλα κύλισαν ομαλά στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά τη διάρκεια της οποίας δεν καταγράφηκε κανένα επεισόδιο, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της σημειώθηκαν βίαια επεισόδια με επίκεντρο τα Εξάρχεια και την οδό Στουρνάρη. 

Την ίδια ώρα «βροχή» μολότοφ έπεφτε στην Πάτρα ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αθήνα όλα ξεκίνησαν από μία αδικαιολόγητη επέμβαση των ΜΑΤ κατά ομάδας νεαρών διαδηλωτών επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας χωρίς να υπάρξει λόγος και αιτία. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους νεαρούς δίχως αφορμή, έγινε μια περιορισμένη χρήση χημικών αλλά άναψαν τα αίματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το σχετικό video:

Αμέσως μετά ξέσπασαν επεισόδια που διήρκεσαν μέχρι αργά την νύχτα. Το σκηνικό ήταν το γνωστό με συνεχή εναλλαγή των μολότοφ με τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και τα χημικά. Στήθηκαν πρόχειρα οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 16 συλλήψεις και 23 προσαγωγές.

Ο τραυματισμός της γυναίκας

Όμως ξαφνικά τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά όταν λίγο κάτω από τη Τοσίστα επί της Νοταρά και Κουντουριώτη έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκε μία γυναίκα δικηγόρος από φωτοβολίδα η οποία καρφώθηκε στο γόνατό της. Η τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου και υπεβλήθη σε επέμβαση. Πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, ενώ η κατάσταση της κρίνεται σοβαρή. 

Δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη, η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές υπόπτων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά τις πορείες για την 44η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ, ομάδα 30-40 κουκουλοφόρων κινήθηκε προς την Πανεπιστημιούπολη, απ’ όπου, με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή, έστησε οδοφράγματα επί της οδού Εγνατίας, εκτοξεύοντας -κατά διαστήματα- βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες, μάρμαρα κ.ά προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες απέναντι, στο «Παλέ ντε Σπορ». Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου-λάμψης, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Το σκηνικό διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Βροχή από μολότοφ στην Πάτρα

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι κατά του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά στην είσοδο του κτιρίου. Οι κουκουλοφόροι συμμετείχαν σε πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ προηγουμένως έσπασαν παράθυρα αυτοκινήτου της κυνηγετικής ομοσπονδίας, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Αγίου Ανδρέου και πέταξαν στο εσωτερικό του βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Παράλληλα, προκάλεσαν φθορές στη βιτρίνα καταστήματος με είδη για κατοικίδια ζώα, καθώς και σε κατάστημα πώλησης δερμάτινων ρούχων που βρίσκονται κοντά στη πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Σατωβριάνδου.


Τα επεισόδια σε εικόνες όπως τις κατέγραψε το zougla.gr

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ


Οδός Τοσίτσα, ώρα 00:30, ξημέρωμα Σαββάτου


Φωτογραφία από την οδό Τρικούπη, ώρα 00:20, ξημέρωμα Σαββάτου



Φωτογραφία από κάδο που έχει τυλιχτεί στις φλόγες

Φωτογραφία από την οδό Στουρνάρη

Video από thestival, gnomi patron, thebest

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης