Δύσκολη ήταν η νύχτα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην Καβάλα, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φωτιά στις ορεινές περιοχές Λημνιά και Βουνοχώρι.

Η πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε σε αρκετά μέτωπα, ξεκίνησε αργά χθες το απόγευμα και πολύ γρήγορα πήρε μεγάλη έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, κάνοντας χρήση όλου του στόλου των αυτοκινήτων αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού που διέθετε, κατέβαλε τιτάνιες προσπάθειες να περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι που άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση. Συνολικά, από χθες το βράδυ επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 30 οχήματα.

Η χρήση εναέριων μέσων πυρόσβεσης ήταν αδύνατη, καθώς είχε βραδιάσει όταν ξέσπασε η φωτιά.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι κάτοικοι της περιοχής και σύσσωμες οι τοπικές Αρχές και οι εμπλεκόμενοι φορείς της Πολιτικής Προστασίας είχαν το βλέμμα τους στραμμένο στη φωτιά και στον ενδεχόμενο κίνδυνο να επεκταθεί προς κατοικημένες περιοχές.

Με το πρώτο φως της ημέρας δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στην ορεινή περιοχή του Δήμου Καβάλας. Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά έχει τεθεί σε πλήρη έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πυρκαγιά έκαψε κυρίως χορτολιβαδική έκταση και πουρνάρια, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για καταστροφή ορεινών σταβλικών εγκαταστάσεων όπου φυλάσσονταν αιγοπρόβατα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης