Τα σενάρια πως οδηγός του αυτοκινήτου, την ώρα του τραγικού δυστυχήματος δεν ήταν ο Παντελής Παντελίδης αλλά η μία από τις δύο κοπέλες που ήταν μαζί του επανήλθαν στο προσκήνιο, παρότι η ποινική δικογραφία για το θέμα αυτό έχει οριστικά τεθεί στο αρχείο.

Η συζήτηση επί των εκατέρωθεν αγωγών για το επίμαχο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του δημοφιλούς καλλιτέχνη περιστράφηκε γύρω από το θέμα αυτό, το οποίο άλλωστε είχε κυριαρχήσει στα ΜΜΕ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόλυτα βέβαιος πως οδηγός ήταν η Φρόσω Κυριάκου, και όχι ο γνωστός τραγουδιστής, εμφανίστηκε καταθέτοντας ο ιατροδικαστής και μάρτυρας της οικογένειας του καλλιτέχνη, Αν. Θεοδωρίδης, ο οποίος εξήγησε τους λόγους που τον οδηγούν στο συμπέρασμα αυτό: «Ξεκάθαρα καταθέτω, είμαι 1.000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η κυρία Ευφροσύνη Κυριάκου, πράγμα που προκύπτει από το κάταγμά της στο βραχιόνιο οστό που εμφανίζεται στον οδηγό που δεν φοράει ζώνη, λόγω του τιμονιού που κρατάει… Το μόνο ίχνος αίματος που εντοπίστηκε στον αερόσακο του συνοδηγού ανήκε στον τραγουδιστή, ενώ δεν βρέθηκε κανένα ίχνος DNA της Φρόσως Κυριάκου στην ίδια θέση. Δεν μπορεί να μην υπάρξει αυτού που καθόταν στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ έχει βρεθεί του Παντελίδη».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Παντελίδης είχε πιει τόσο πολύ που θα ήταν αδύνατο να μπορέσει να οδηγήσει. «Με τέτοιο ποσοστό αλκοόλης, θα καταλάβω από χιλιόμετρα ότι δεν είναι ικανός να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να βάλει το κλειδί στο αυτοκίνητο, και αν το βάλει, θα πέσει μετά από δέκα μέτρα» υποστήριξε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «Όποιος καθόταν στη δεξιά πλευρά θα έπρεπε να είναι είτε νεκρός ή να έχει τις βλάβες της κυρίας που καθόταν στο πίσω κάθισμα. Θα έπρεπε να είχε τραυματιστεί η αριστερή της πλευρά από το βάρος του Παντελίδη που έπεσε πάνω της» έκρινε.

Ο πατέρας πάντως της Φρόσως Κυριάκου αρνήθηκε, καταθέτοντας, πως οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο η κόρη του, η οποία νοσηλεύτηκε έξι μέρες, αντιμετωπίζοντας ακόμη και τώρα ψυχολογικά προβλήματα από το τροχαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάρτυρας: Το βράδυ ήρθαν από το Ανακριτικό και την ξύπνησαν να της πουν ότι υπήρχε μια καταγγελία ότι οδηγούσε και ευθυνόταν για τον θάνατο του Παντελίδη. Κατέρρευσε ψυχολογικά όταν το άκουσε.

Πρόεδρος: Εσάς σας είπε για αλκοόλ;

Μάρτυρας: Η ίδια είχε πιει ένα-δύο ποτήρια, μου είπε. Ο θανών είχε καταναλώσει. Δεν θα έμπαινε όμως σε αυτοκίνητο όπου ο οδηγός ήταν χάλια. Δεν της έδειξε κάποια ένδειξη ότι ήταν μεθυσμένος και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Για την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ωστόσο, φαίνεται ότι έχει λήξει το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, με τη σχετική δικογραφία να έχει τεθεί στο αρχείο, με το συμπέρασμα πως οδηγός του τζιπ εκείνο το βράδυ ήταν ο Π. Παντελίδης.

Η απόφαση, πάντως, του αστικού δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης