Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε, ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι που διοργανώθηκε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάθεσή της διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα και έγινε παρουσία ψυχολόγου, όπως προβλέπουν οι νέες διατάξεις της Ποινικής Δικονομίας για τέτοιους είδους εγκλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η 24χρονη φέρεται να επανέλαβε όσα είχε αναφέρει στην προηγούμενη κατάθεσή της στην ίδια ανακρίτρια πριν από μία εβδομάδα, περιγράφοντας τα όσα βίωσε στο πάρτι.

Κατά πληροφορίες, προσκόμισε -τυπωμένα σε αντίγραφα- το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αντάλλαξε μέσω κινητού τηλεφώνου με εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα, όπως επίσης και τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν με τα ίδια πρόσωπα. Η ίδια αποχώρησε από τα δικαστήρια χωρίς να κάνει δηλώσεις. Νωρίτερα είχε καταθέσει ως μάρτυρας, στην ίδια ανακρίτρια, ο εργοδότης της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι ανέφερε ο δικηγόρος της

«Η Γεωργία εμφανίστηκε σήμερα με θάρρος, πάλι μπροστά στην ανακρίτρια και επιβεβαίωσε όσα κτηνώδη βίωσε μέσα στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Η Γεωργία τα είπε με θάρρος, με το πρόσωπό της ξεσκέπαστο και το κεφάλι της ψηλά. Εμείς επιβεβαιώσαμε όσα η Γεωργία ανέφερε στις προηγούμενες καταθέσεις της και συμπληρωματικά προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για αυτά που ισχυρίστηκε την προηγούμενη φορά», ανέφερε ο δικηγόρος της.

«Περιμέναμε να έχουμε τις τοξικολογικές αλλά και τις εξετάσεις DNA, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν… Είναι γνωστό ότι δόθηκε ιατροδικαστική εξέταση που έχει την κλινική εξέταση της Γεωργίας. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα. Κάτι δεν πάει καλά, κάτι καθυστερεί. Η όποια καθυστέρηση θα επιβεβαιώσει τα όσα λέει η κλινική εξέταση. Είναι ένα θέμα που τίθεται στην ανάκριση. Η ανακρίτρια δεσμεύτηκε πως θα πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

«Σήμερα όλη η Ελλάδα περιμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών αλλά και του DNA, ούτως ώστε να ανοίξει πιο γρήγορα ο δρόμος για την αλλαγή της κατηγορίας και οι ένοχοι να οδηγηθούν γρήγορα στη φυλακή. Τα ούρα ελήφθησαν την ίδια ημέρα. Κατά την άποψή μας, θα έπρεπε να ληφθεί αίμα, αλλά δεν θέλουμε να μπούμε στα μονοπάτια των ειδικών. Δεν καθυστέρησε η λήψη των ούρων, αλλά τα αποτελέσματά τους», σημείωσε.

 

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν μηνύματα και κλήσεις που επιβεβαιώνουν τις κινήσεις της και την αλήθεια των λεγόμενων της για το βράδυ του βιασμού της.

«Η Γεωργία, ένα παιδί κάθε μέσης ελληνικής οικογένειας, ένας άνθρωπος δικός μας, βγήκε με το πρόσωπο ανοιχτό και έδωσε τη δυνατότητα να την κρίνει όλος ο κόσμος. Όσον αφορά στο τι λέει ο καταγγελλόμενος και κατηγορούμενος, νομίζω ότι θα πρέπει να κάνει το ίδιο (σ.σ. να βγει κι εκείνος με το πρόσωπό του) για να υποστεί την ίδια κριτική», τονίζει ο δικηγόρος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με όσα υποστήριξε με δήλωσή του ο 27χρονος κατηγορούμενος.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης