Video – φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας
Καλά στην υγεία τους είναι οι 875 επιβάτες του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος, στο γκαράζ του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.
H κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο, καθώς αναδίδεται μόνο καπνός, όμως στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ερευνήσουν εξονυχιστικά τους χώρους του γκαράζΤο πλοίο, με 141 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει στις 22.00 από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα Χανιά, όταν ξαφνικά υπό αδιευκρίνιστες ξέσπασε η φωτιά.
Στο σημείο αυτή την ώρα παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν την πλήρη κατάσβεση μικρών εστιών φωτιάς και υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.
H κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο, καθώς αναδίδεται μόνο καπνός, όμως στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ερευνήσουν εξονυχιστικά τους χώρους του γκαράζ.
Πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία, ενώ το δρομολόγιο του Ελευθέριος Βενιζέλος θα γίνει αργότερα σήμερα το πρωί από άλλο πλοίο που θα το αντικαταστήσει.

Τι συνέβη

Περιπέτεια εν πλω έζησαν τα μεσάνυχτα οι 875 επιβάτες του «Ελευθέριος Βενιζέλος», που είχε αναχωρήσει με προορισμό τα Χανιά της Κρήτης, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε –από αδιευκρίνιστη μέχρι τώρα αιτία– στο γκαράζ του, ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πλοίαρχος του επιβατηγού και οχηματαγωγού ενημέρωσε αμέσως για το συμβάν τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά πιθανόν ξεκίνησε από φορτηγό, πάντως τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, αφού τέθηκαν σε λειτουργία τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης.

Λγα λεπτά πριν τις 04:00 τα ξημερώματα κατέπλευσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας στον Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου το «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε περί τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του.

Για λόγους ασφαλείας και προληπτικά έγινε στην ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι του Πειραιά, η αποβίβαση των 875 επιβατών του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στο υπουργείο Ναυτιλίας ήταν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και το επιτελείο του αρχηγείου του λιμενικού σώματος.

Κοντά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τη διάρκεια της επιστροφής του βρίσκονταν 9 πλωτά του λιμενικού σώματος, ρυμουλκά, φορτηγό αλλά και τρία επιβατηγά πλοία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε από τη θάλασσα με 2 πυροσβεστικά πλοιάρια και μια ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ.

Το καράβι μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Δηλώσεις Σαντορινιού
«Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς, μετά τη συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ», τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Αυτή τη στιγμή προχωράμε στην προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει έρευνα για τα αίτια που την προκάλεσαν», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης