Ένα χάρτη με σημειωμένες τις διευθύνσεις του εβραϊκού εστιατορίου στην οδό Αισώπου αλλά και της συναγωγής που βρίσκεται μια «ανάσα», είχε στείλει ο φερόμενος «αρχηγός» της τρομοκρατικής οργάνωσης στους δυο Πακιστανούς θέλοντας να τους πιέσει ώστε να πραγματοποιήσουν το αιματοκύλισμα στο κέντρο της Αθήνας. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας όταν τον εντόπισαν, στις συνομιλίες που έκαναν οι τρεις άντρες, πείστηκαν για τους «στόχους» που είχαν μπει στο στόχαστρο.  

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του «zougla.gr», οι δυο συλληφθέντες μετά την αρχική αρνητική στάση που κράτησαν όταν συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, φέρονται να παραδέχτηκαν ότι γνώριζαν τον συμπατριώτη τους ενώ περιέγραψαν και τον τρόπο που τους πίεζε ώστε να κάνουν το τρομοκρατικό χτύπημα. «Τον γνωρίζουμε γιατί καταγόμαστε από το ίδιο χωριό στο Πακιστάν. Στις συνομιλίες που είχαμε μαζί του, μας έλεγε ότι «είναι μέλος μια τρομοκρατικής οργάνωσης» αλλά ποτέ δεν μας είπε το όνομα της. Μας έλεγε όμως συνεχώς ότι πρέπει να βρούμε και άλλα πρόσωπα για να χτυπήσουμε τους στόχους μας. Τέλος, ήταν πιεστικός και ζητούσε επίμονα να κάνουμε το χτύπημα λέγοντας μας «εδώ και τώρα». Σε άλλες επικοινωνίες και συζητήσεις που είχαμε, μας επισήμανε ότι «έχουμε αργήσει και με αυτόν τον τρόπο θα χάσουμε την αξιοπιστία μας και δεν θα μας πιστεύουν». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έρευνα των στοιχείων, μέχρι αυτή την ώρα, αλλά και από το ύφος των μηνυμάτων που εντόπισαν οι αρχές φαίνεται ότι για τον «εμπνευστή» της δημιουργίας του ισλαμικού πυρήνα στη χώρα μας ήταν αδιάφορη η ταυτότητα των προσώπων που θα δολοφονούνταν κατά την διάρκεια της «τυφλής» επίθεσης. Το μονό που τους ενδιέφερε ήταν ο αριθμός των ατόμων να είναι μεγάλος. Κατά την διάρκεια των ερευνών, προσήχθησαν περίπου 15 άτομα ενώ κατάθεση στις αρχές έδωσαν δυο – τρία πρόσωπα. Ο ένας από αυτούς παραδέχτηκε ότι «τον είχαν πλησιάσει και αυτόν για να τον πείσουν αλλά φοβήθηκε και δεν έκανε καμία κίνηση.  

Έμπειρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έκαναν λόγο για μια «απλή υπόθεση σε επίπεδο δικογραφίας, καθώς δεν υπάρχει η εμπλοκή πολλών ατόμων ή δεκάδες ευρήματα αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον όσον αφορά το επιχειρησιακό κομμάτι των επίδοξων τρομοκρατών» καθώς αν πετύχαιναν τον σκοπό τους τότε η χώρα μας θα έπαυε, διεθνώς, να θεωρείται ένας «ασφαλής προορισμός».  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης