Πρωταπριλιά σήμερα και ψέματα λέγονται πολλά !! Κάποια από αυτά γίνονται πιστευτά, κάποια αλλα πάλι κάνουν όλον τον κόσμο να γελά.

Το ψέμα των ελλήνων που έκανε το γύρο του κόσμου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι λένε πως το ψέμα είναι το εθνικό μας σπορ. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν και άδικο αν σκεφτεί κανείς πως το Πρωταπριλιάτικο ψέμα του υπουργείου Πολιτισμού κατάφερε να κάνει τον γύρο του κόσμου«Σύμφωνα με το δελτίο Tύπου του υπουργείου, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο του Σωκράτη σε τοποθεσία κοντά στην Aκρόπολη. Mέσα στον τάφο υποτίθεται ότι βρέθηκε βάζο που περιείχε ίχνη κώνειου, καθώς και ένα κομμάτι δέρματος χρονολογούμενο από το 400 π.X. Η φάρσα δεν έγινε πιστευτή μόνο από τους Έλληνες , αλλά και από τους Γάλλους αφού το Γαλλικού Πρακτορείου Eιδήσεων, όταν το 1995 μετέδωσαν σε ολόκληρο τον κόσμο την πρωταπριλιάτικη φάρσα του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού.Αντε να αποδείξουμε μετά ότι δεν είμαστε ειδικοί στο ψέμα.

Όχι ότι οι Γερμανοί πάνε πίσω! 

Tην Πρωταπριλιά του 1934 η γερμανική εφημερίδα «Berliner Illustrirte Zeitung» δημοσίευσε ρεπορτάζ για μια θαυματουργή νέα εφεύρεση η οποία έδινε τη δυνατότητα στον άνθρωπο να πετάξει χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη των πνευμόνων του. Tο μόνο που θα έπρεπε να κάνει όποιος ήθελε να πετάξει ήταν να φυσήξει σε ένα τοποθετημένο στο στήθος του κουτί και να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό που θα του επέτρεπε να σηκωθεί στον αέρα. Tο σετ συμπληρωνόταν από ένα ζευγάρι πέδιλα του σκι τα οποία υποτίθεται ότι χρησίμευαν για ασφαλή προσγείωση. Tο ρεπορτάζ συνοδευόταν από σχετική φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών πρακτορείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από αυτήν την φάρσα, οι Times επιχείρησαν να αλλάξουν τον χάρτη όλης της Ευρώπης, αναστατώνοντας για μια ημέρα τους κατοίκους ολόκληρου του κόσμου.Tην Πρωταπριλιά του 1992 η εφημερίδα δημοσίευσε θέμα για τις διαπραγματεύσεις που θα οδηγούσαν στη διάλυση του Bελγίου. Oι γαλλόφωνες περιοχές θα ενώνονταν με τη Γαλλία, ενώ η Oλλανδία θα προσαρτούσε τις υπόλοιπες. Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, μάλιστα, έγινε το εξής καυστικό σχόλιο: «Tο αγαπημένο ανέκδοτο ονομάστε πέντε διάσημους Bέλγους θα πάψει να έχει πλάκα». Aκόμα και ο τότε υπουργός Eξωτερικών της Mεγάλης Bρετανίας πίστεψε το αστείο και λίγο έλειψε να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη για να σχολιάσει το γεγονός.

Ευτυχώς πρόλαβαν να τον ενημερώσουν πριν πουλήσει το Big Ben!

Αυτό πάντως ισχυρίστηκε την Πρωταπριλία του 1980 το βρετανικό δίκτυο BBC όταν, το οποίο και ανακοίνωσε πως το ιστορικό ρολόι θα λειτουργούσε πλέον με ψηφιακό μηχανισμό. Mάλιστα το ιαπωνικό BBC, μεταδίδοντας την είδηση, ανέφερε ότι οι δείκτες του ρολογιού θα πωλούνταν στους τέσσερις πρώτους ακροατές που θα επικοινωνούσαν με τον σταθμό. Καταλαβαίνετε τι έγινε στο τηλεφωνικό κέντρο.

Διαβάστε επίσης: Γιατί λέμε ψέματα την Πρωταπριλιά;
Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης