Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Τρίπολη την Τετάρτη, πριν από τη συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. «Πρωταγωνιστές» του επεισοδίου ήταν η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και ο διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Best Tv.

Τα πνεύματα «άναψαν» πριν από τη συνέντευξη του κ. Τατούλη, ο οποίος έχασε την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον Παναγιώτη Νίκα. Η αντιπεριφερειάρχης γνωστοποίησε την πρόθεση του κ. Τατούλη να μείνει εκτός της συνέντευξης η τηλεόραση Best, ωστόσο τόνισε στον διευθυντή του εν λόγω καναλιού πως, εάν ήθελε, θα μπορούσε να παραμείνει. Ο κ. Μπελόγιαννης έμεινε εκτός και η κα Νικολάκου εξήγησε πως ο συνδυασμός «Νέα Πελοπόννησος» έχει θέσει εμπάργκο στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Από τη μεριά του, ο κ. Μπελόγιαννης ανέφερε πως το κανάλι είναι ανοικτό και τόνισε πως η Περιφέρεια είναι θεσμικός τόπος και τα γραφεία δημόσιος θεσμικός χώρος και πως δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Νικολάκου με τον κ. Τατούλη

Ο καβγάς «άναψε» και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, όταν η κυρία Νικολάκου εξαπέλυσε λεκτική επίθεση προς τον κ. Μπελόγιαννη, ο οποίος επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια δεν είναι μαγαζί σας αλλά θεσμικός χώρος». «Εσύ έχεις μαγαζιά» του είπε η αντιπεριφερειάρχης και στη συνέχεια του φώναξε: «Εάν είσαι άνδρας, πάμε έξω να τα πούμε». «Λυπάμαι για τη συμπεριφορά σας» απάντησε ο κ. Μπελόγιαννης, ενώ όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα είχαν μείνει άφωνοι με το συμβάν που εξελισσόταν μπροστά στα μάτια τους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή το φραστικό επεισόδιο μεταξύ της αντιπεριφερειάρχου Ντίνας Νικολάκου και του διευθυντή του Best TV Νίκου Μπελόγιαννη και τα όσα ακολούθησαν, η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Απολύτως καταδικαστέα κρίνεται για μια ακόμα φορά η συμπεριφορά του τηλεοπτικού σταθμού Best Tv και του ιδιοκτήτη του κ. Νίκου Μπελόγιαννη, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019.

»Ο ιδιοκτήτης του σταθμού επέλεξε να προσέλθει συνοδεία μόνο εικονολήπτη και όχι δημοσιογράφου, αγνοώντας το εμπάργκο που του έχει επιβληθεί για την υβριστική και αντιδεοντολογική, με δημοσιογραφικούς όρους, συμπεριφορά του. Επέλεξε επίσης να αγνοήσει το αίτημα του Περιφερειάρχη που μετέφερε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, να αποχωρήσει πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου, με δεδομένο ότι εδώ και πολλούς μήνες υβρίζει προσωπικά και οικογενειακά τον κ. Τατούλη, αλλά και στελέχη της περιφερειακής αρχής.

»Ο κ. Μπελόγιαννης όχι μόνο αρνήθηκε να αποχωρήσει, αλλά στράφηκε και εναντίον της κας Νικολάκου με φραστικές και ανοίκειες επιθέσεις, επαναλαμβάνοντας μάλιστα τις ίδιες ύβρεις που καθημερινά εξαπολύει από το τηλεοπτικό του κανάλι, που δεν συνάδουν καθόλου με τον ρόλο της αντικειμενικής ενημέρωσης και εποικοδομητικής κριτικής».

Η απάντηση του Νίκου Μπελόγιαννη

Ο κ. Μπελόγιαννης μίλησε σε δελτίο του Best και είπε ότι δεν του επετράπη να κάνει ερωτήσεις και πως αντιμετώπισε «ανάρμοστη συμπεριφορά σε επίπεδο χαμαιτυπείου».

«Στην αρχή μου είπαν, ευγενικά βέβαια, ότι ο κ. περιφερειάρχης θέλει να βγω έξω και να μη συμμετάσχω στη συνέντευξη Τύπου και τους απάντησα ότι δεν βγαίνω έξω, διότι εκεί δεν είναι δικό τους μαγαζί, είναι η Περιφέρεια και είναι ιερός χώρος. Αρκεί να σας πω ότι μου έκανε επίθεση η ίδια προσωπικά και ουσιαστικά με προκαλούσε να τη χτυπήσω, έχοντας χάσει την ψυχραιμία της» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Χωρίς να πω τίποτα, δέχθηκα επίθεση. Έφτασε στο σημείο να μου πει ότι δεν είμαι άνδρας».

Πηγή video: eleftheriaonline.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης