Με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου και σε συνεννόηση με τη Στρατιωτική Ηγεσία, τα Στρατιωτικά Εργοστάσια προσαρμόζουν τις παραγωγικές δυνατότητές τους αναλόγως με τις ανάγκες σε υλικά και προμήθειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του νέου στελέχους κορωνοϊού Covid-19, τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και για την κοινωνία.

Ήδη στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, με αρχικό σχεδιασμό διάθεσης 20.000 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών του ενός λίτρου για το Υπουργείο Υγείας. Από τις παραχθείσες παρτίδες αντισηπτικού διαλύματος θα χορηγηθούν χίλιες φιάλες για τις ανάγκες του «Χαμόγελου του Παιδιού». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην 441 ΑΒΥΥ εργάζονται δύο γραμμές παραγωγής ανά οκτώ ώρες, παράγοντας ημερησίως 1.200 φιάλες των 400 χιλιοστόλιτρων ή 5.000 φιάλες του ενός λίτρου για την κάλυψη των αναγκών Διοικητικής Μερίμνης που προκύπτουν βάσει του ολοκληρωμένου σχεδιασμού υποστηρίξεως της Εφοδιαστικής Αλυσίδας που έχει γίνει από τα Επιτελεία.

Επίσης στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο άρχισε η παραγωγή ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και του Υπουργείου Υγείας. Ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παραχθούν 50.000 μάσκες, ενώ το 700 ΣΕ έχει προχωρήσει στην προμήθεια πρώτων υλών για την κατασκευή άλλων 100.000 μασκών την ερχόμενη εβδομάδα.

Για τις ανάγκες παραγωγής υγρών αντισηπτικών σαπώνων και διαλυμάτων υποχλωριώδους νατρίου προγραμματίζεται η λειτουργία γραμμής παραγωγής στις εγκαταστάσεις των 691 Βιομηχανικών Εργοστασίων Βάσεως. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης