«Οδηγίες εκδίωξης αστέγων» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του εσωτερικού e-mail που φέρεται να διέρρευσε από το γνωστό βιβλιοπωλείο «Ιανός», στο κοσμικό κέντρο της Αθήνας και προκάλεσε τη δικαιολογημένη οργή των χρηστών του διαδικτύου αλλά και του σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Όρκος» της ΕΡΤ, Σπύρου Μιχαλόπουλου.

Βρεγμένες μοκέτες, σειρήνες και σεκιούριτι… είναι οι προτάσεις που φέρεται να κάνουν οι υπεύθυνοι του βιβλιοπωλείου για να διώξουν από την πόρτα τους «αόρατους νεοάστεγους» συμπολίτες μας. Η πρώτη μέθοδος, σύμφωνα με το e-mail απέτυχε, καθώς κάποιοι δυστυχισμένοι κοιμήθηκαν στη βρεγμένη μοκέτα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σκηνοθέτης Σπύρος Μιχαλόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook γνωστοποίησε ότι διακόπτει τη χορηγική συνεργασία με τον Ιανό, βγάζοντας το όνομα της εταιρείας από τους τίτλους της σειράς. «Τους ανθρώπους αυτούς πρέπει να τους φροντίζουμε, να τους περιθάλπουμε, και να τους τιμάμε»…

Η ανάρτηση του σκηνοθέτη αναφέρει: «Για την εκδοτική εταιρεία Ιανός: Μετά από την απαράδεκτη συμπεριφορά στους ευάλωτους κοινωνικά συμπολίτες μας, μετά από τα βασανιστήρια, που τους ανάγκασε να υποστούν (διωγμούς, βρεγμένες μοκέτες κλπ), αισθάνομαι την ανάγκη να πληροφορήσω το κοινό που παρακολουθεί τον «Όρκο», ότι θα σταματήσουμε την χορηγική συνεργασία μαζί τους, και θα απαλειφθεί το όνομα της εταιρείας στους τίτλους της σειράς, σαν μια μικρή ένδειξη της αντίθεσής μας σε τέτοιες τακτικές απανθρωπιάς. Δεν θα δεχτούμε καμία συγνώμη, ούτε κανενός είδους στρογγύλεμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η σειρά «Όρκος» ασχολείται με σεβασμό με τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και δεν δεχτεί, όσο τουλάχιστον μπορούμε, τέτοιους απάνθρωπους τρόπους συμπεριφοράς.

»Αυτό θα συμβεί μετά το Σαββατιάτικο διπλό επεισόδιο που έχει παραδοθεί δυστυχώς στο κανάλι δυο μέρες πριν το γεγονός.

»Λυπούμαστε που επιβεβαιωνόμαστε όσο αφορά στην οπτική κάποιων για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται, όχι από επιλογή, στους δρόμους. Τους ανθρώπους αυτούς πρέπει να τους φροντίζουμε, να τους περιθάλπουμε, και να τους τιμάμε. Εμείς στον Όρκο, υποθέτω και όσοι μας βλέπετε, δεν το ανεχόμαστε». 

Από την πλευρά της εκδοτικής εταιρείας τηρείται προς το παρόν σιγή ιχθύος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης