Ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης σε ανάρτησή του στο Facebook σχολιάζει με πικρία την αποχώρηση από αυτό το κοινωνικό μέσο δικτύωσης του φίλου και συναδέλφου του, Μάκη Χουλιάρα.

Διαβάστε την ανάρτηση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αιδώς Αργείοι ή μήπως αχρείοι;»

Με μεγάλη θλίψη είδα τον φίλο μου Μάκη Χουλιάρα πικραμένο να αποχωρεί από το facebook σήμερα.
Ο άνθρωπος που τόσο πολύ έχει προσφέρει στην κατανόηση της σεισμικής επικινδυνότητας της χώρας μας, που ήταν πρωτοπόρος στα προσεισμικά φαινόμενα, που ήταν από τους ελάχιστους που γνώριζαν την θεωρία πίσω από τα προσεισμικά σήματα ΒΑΝ, που θεμελίωσε την σεισμολογία στα σχολεία ετέθη εκτός των επιτροπών του ΟΑΣΠ που ανακοίνωσαν σήμερα. Τα κυκλώματα καλά δούλεψαν…

Εγώ πάντα θα στηρίζω το Μάκη γιατί είναι ο μοναδικός ο όποιος γνωρίζει τόσο καλά την σεισμική επικινδυνότητα της Ελλάδας και πραγματικά ντρέπομαι και θλίβομαι με τέτοιες συμπεριφορές που του επιφύλαξαν κάποιοι επιστημονικώς ανεπαρκέστατοι. Τους εύχομαι μόνο στον επόμενο μεγάλο σεισμό να μην τρέχουν γιατί η χώρα έχει διαλυθεί στο επίπεδο της αντισεισμικής θωράκισης, το 80% των Δημοσίων κτιρίων και υποδομών συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων μας είναι ανεξέλεγκτα και αντί να επικεντρωθούμε σε αυτά στέλνουμε συνεργεία μηχανικών στην Αλβανία και στην Τουρκία για να ελέγξουμε τις υποδομές εκεί και για τηλεοπτικές φανφάρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Ελπίζω μετά τον επόμενο μεγάλο σεισμό να μη βγει «ο κύριος υπεύθυνος» και να μας πει ότι φταίνε οι πολίτες για τις επιπτώσεις όπως βγήκε μετά τις φωτιές στο ΜΑΤΙ και είπε ότι ΕΦΤΑΙΓΑΝ οι κάτοικοι όπως έχει αποτυπωθεί στα σχετικά βίντεο!).

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι κύκλοι pρόσφατα όπως θα διαπιστώσατε επιτέθηκαν και σε μένα ρίχνοντας λάσπη αλλά εγώ πρέπει να καταλάβουν θα κάνω πάντα αυτό το οποίο πρέπει και πάντα θα ‘μαι δίπλα στον καθηγητή Βαρώτσο και φυσικά σαν θαλασσινός Κεφαλονίτης δε μασάω ;-))

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης