Ο σκύλος «έκαψε» τον 42χρονο με τα 192 δενδρύλλια κάνναβης στη Σαμοθράκη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016, 04:20
Ο σκύλος «έκαψε» τον 42χρονο με τα 192 δενδρύλλια κάνναβης στη Σαμοθράκη
Στον εντοπισμό και την κατάσχεση εκατόν ενενήντα δύο δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και στη σύλληψη του 42χρονου δράστη προέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Α' Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στην ορεινή περιοχή «ΦΟΝΙΑΣ» ν. Σαμοθράκης, όπου εντόπισαν σε δύο οργανωμένες και περίφρακτες με σύρμα φυτείες, εκτάσεως περίπου εκατό τετραγωνικών μέτρων έκαστη, εκατόν ενενήντα δύο συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,80cm έως και 2,15m.

Επίσης, εντός πρόχειρου καταλύματος που διατηρούσε ο ανωτέρω συλληφθείς, επιμελώς καλυμμένο με ξύλα και κλαδιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (01) ζυγαριά ακριβείας, μία (01) σακούλα που περιείχε κλαδιά και φύλλα ακατέργαστης κάνναβης τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο αποξήρανσης, συνολικού μικτού βάρους εξακοσίων γραμμαρίων (600gr), καθώς και μία (01) νάιλον συσκευασία που περιείχε κατεργασμένη κάνναβη εμποτισμένη με χασισέλαιο, συνολικού μικτού βάρους ενός γραμμαρίου και ενενήντα δεκάτων (1,90gr)

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω δενδρύλλια, καθώς και τρεις (03) μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος.

ΠΗΓΗ: e-evros.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016, 05:27