Τα ψέματα και οι αντιφάσεις των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη αποκαλύφθηκαν μέσα από τις απολογίες τους, που ολοκληρώθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με την εισαγγελέα της έδρας να τους καλεί, έστω και την ύστατη στιγμή, να πουν την αλήθεια.

«Τραγέλαφο» χαρακτήρισε την απολογία του δεύτερου κατηγορουμένου, αλβανικής καταγωγής, η εισαγγελέας της έδρας, η οποία παρατήρησε πως μέσα από «ασυναρτησίες» και αντικρουόμενες εκδοχές προσπαθεί να κρύψει τη δική του συμμετοχή στον βιασμό και το έγκλημα. Κυρίως όμως να καλύψει τη βία που έζησε τις τελευταίες στιγμές της η άτυχη Ελένη, η οποία κατέβαλε απεγνωσμένες προσπάθειες να γλιτώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ροδίτης πλήρωνε τον Αλβανό για να του βρίσκει κοπέλες

Με τη «γλώσσα των βιαστών», οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους και είχαν συναποφασίσει τα πάντα το μοιραίο βράδυ. Οι ρόλοι τους ήταν άλλωστε καθορισμένοι. Ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος ήταν το «δόλωμα» για να προσελκύσουν τη νεαρή φοιτήτρια. Δεν θα ήταν εξάλλου η πρώτη φορά. Έτσι έφερνε, όπως είπε ο κατηγορούμενος, τις κοπέλες που γνώριζε σε επαφή με το Ροδίτη συγκατηγορούμενό του, με την εισαγγελέα να του λέει : «Ίδιο modus operandi. Εσύ φέρνεις τις κοπέλες». Ήταν μία δοσοληψία μεταξύ των δύο κατηγορουμένων στην οποία ο Ροδίτης ήταν αυτός που έβαζε τα λεφτά, λόγω της οικονομικής επιφάνειας της οικογένειάς του. «Η δική μου εντύπωση είναι ότι τα οικονομικά σου ελλείμματα τα κάλυπτε ο άλλος. Ο ένας βρίσκει τα κορίτσια, εσύ δηλαδή, και ο άλλος βάζει τα λεφτά» παρατήρησε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Τώρα πια οι δύο κατηγορούμενοι ρίχνουν τα βάρη ο ένας στον άλλο, όπως δείχνει και ο διάλογος που είχαν μεταξύ τους σύμφωνα με το νέο ΚΠΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μανώλης: Τι έκανες στην Ελένη;

Αλέξανδρος: Εγώ τι έκανα; Εσύ τι έκανες;

Μανώλης: Εγώ ρώτησα πρώτος.

Αλέξανδρος: Να πεις την αλήθεια στο δικαστήριο.

Μανώλης: Εγώ απάντησα.

Εισαγγελέας: Είπαν ψέματα οι συγγενείς των κατηγορουμένων.

Η εισαγγελέας αμφισβήτησε πάντως και την αξιοπιστία των συγγενών των κατηγορουμένων, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να τους βγάλουν… λάδι είτε κράτησαν σφραγισμένο το στόμα τους, είτε είπαν ψέματα. «Θα πρέπει να εξετάσουμε τον ρόλο της γιαγιάς, του πατέρα και της μητέρας του α΄ κατηγορούμενου στην ιστορία. Για αυτούς λέω ευθαρσώς ότι ψευδόρκησαν, όπως και η αδελφή του β κατηγορουμένου» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός.

Απαντώντας σε βροχή ερωτήσεων ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, έπεσε πολλές φορές σε αντιφάσεις καθώς επιχειρούσε να πείσει πως ο ίδιος συμμετείχε μόνο στη συγκάλυψη του εγκλήματος, στο καθάρισμα δηλαδή του σπιτιού, μόνο και μόνο επειδή φοβόταν τον Ροδίτη.

Η απεγνωσμένη προσπάθεια της Ελένης Τοπαλούδη

Κατηγορούμενος: Η Ελένη χτυπιόταν, ο Μανώλης την είχε πιάσει δυνατά και δεν μπορούσε να αντιδράσει, έσπρωχνε, έκλαιγε.

Εισαγγελέας: Με τα χέρια τι έκανε;

Κατηγορούμενος: Δεν είδα τα χέρια της.

Εισαγγελέας: Δεν τα είδες γιατί της τα κράταγες και εναλλάσσονταν οι ρόλοι.

Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο τής έριξες το σεντόνι;

Κατηγορούμενος: Για να μην κρυώνει.

Εισαγγελέας: Τραγέλαφος… Μετά από όλο αυτό το ξύλο και τη βία σκέφτηκες μήπως κρυώσει; Αυτό έγινε για να μην σας πάρει κανείς μάτι…

Κατηγορούμενος: Όχι.

Εισαγγελέας: Πώς κατεβήκατε τις σκάλες;

Κατηγορούμενος: Με το σεντόνι στο κεφάλι.

Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε για αυτά που λέτε; Θες να μας πεις ότι έκανε τη βόλτα της;

Κατηγορούμενος: Αυτή είναι η αλήθεια.

Στο σημείο αυτό, ο Ροδίτης είπε στο δικαστήριο πως, όταν ο συγκατηγορούμενός του κατέβαζε την Ελένη στον γκρεμό, εκείνος φώναζε βοήθεια. Αντίθετα, ο συγκατηγορούμενός του ισχυρίστηκε πως, όταν είχαν φτάσει στα βράχια, δεν μπορούσε να σταματήσει τον Ροδίτη γιατί έτρεμαν τα πόδια του και έκλαιγε.

Εισαγγελέας: Ποιος την έβγαλε;

Κατηγορούμενος: Αυτός την έβγαλε (ο Ροδίτης), τη σήκωσε και πήγαινε γρήγορα… Δεν είδα τίποτα άλλο, δεν είδα πως την πέταξε στα βράχια…

Στις συνεχείς ερωτήσεις της εισαγγελέως σχετικά με το πώς ήταν το σπίτι της Ελένης, ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε, σύμφωνα με την εισαγγελέα, να πείσει ότι το είχε επισκεφτεί, όπως ισχυρίστηκε στην απολογία του. «Θα πείτε την αλήθεια επιτέλους; Δεν έχεις πατήσει ποτέ στο σπίτι της Ελένης, είναι όλα ψέματα».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την αγόρευση της εισαγγελέως. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης