Την ώρα που οι δικαστικές αποφάσεις δέχονται σφοδρή κριτική είτε γιατί τις περισσότερες φορές λαμβάνονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά είτε γιατί …χαρίζουν αυξήσεις σε δικαστικούς λειτουργούς και άλλες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων όπως τους ενστόλους, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος ρίχνει τις ευθύνη για όλα αυτά στα… ΜΜΕ.

Σε μία κίνηση αντιπερισπασμού, ο κ. Ρίζος επιχειρεί ν’ αντικρούσει τις βολές που εξαπολύονται για τις αποφάσεις του Μισθοδικείου που οδήγησαν σε αυξήσεις στους μισθούς των δικαστών σε αντιδιαστολή με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας για τους ένστολους και άλλα ειδικές κατηγορίες πολιτών που δημιουργούν δημοσιονομικό κενό στην οικονομική πολιτική της κυβέρνηση. Με επιστολή του που απευθύνεται στους αντιπροέδρους και τα μέλη του ΣτΕ, ο κ. Ρίζος αντί ουσιαστικής απάντησης, τα βάζει με τα ΜΜΕ, τα οποία κατηγορεί για “εκστρατεία καταπτοήσεως του Δικαστηρίου” αλλά και οργανωμένη προπαγάνδα με στόχο να επηρεαστεί η κρίση των δικαστικών λειτουργών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΡΙΖΟΥ

«Κατά τη λήξη του δικαστικού έτους ευρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του Σώματος με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Με αφορμή τις αποφάσεις του Μισθοδικείου και αιτία τις εσχάτως δημοσιευθείσες ακυρωτικές αποφάσεις του Δικαστηρίου. Η προπαγάνδα ασκείται κατά τρόπο οργανωμένο και δυνάμει μπορεί να βλάψει την ελευθερία κρίσεως των δικαστών και τελικώς να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στο δικαιοδοτικό έργο του Δικαστηρίου και σαφή μείωση και απίσχναση της αξιώσεως των πληττομένων πολιτών για έννομη προστασία. Πιστεύω ότι η επιχείρηση αυτή δεν θα ευδοκιμήσει. Διότι οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και οφείλουν και δύνανται να εγγυηθούν την προσδοκία των πολιτών ότι το δικαστήριο αυτό θα λειτουργήσει ως το τελευταίο καταφύγιό τους. Με τις σκέψεις αυτές σας εύχομαι ένα καλό και δημιουργικό καλοκαίρι».

Ούτε κουβέντα πάντως δεν γίνεται στην επιστολή του κ. Ρίζου για τις υπόλοιπες αποφάσεις με τις οποίες χαρακτηρίζονταν ως κοινωνικά δίκαια μνημονιακά μέτρα που έθιγαν άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης