Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει τεθεί η απόπειρα δολοφονίας του 38χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη το βράδυ της Τρίτης στον Πειραιά, στην ακτή Κονδύλη 4.

Ο 38χρονος διακομίστηκε τραυματισμένος στο Τζάνειο Νοσοκομείο και, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των ιατρών, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Πλέον η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να συνδέσει τη συγκεκριμένη επίθεση με ζητήματα επικυριαρχίας στον κόσμο της νύχτας, αλλά και με πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης δέχθηκε τέσσερις σφαίρες στα χέρια, στα πόδια και στην κοιλιά από άτομα που, όπως έγραψε χθες το zougla.gr, επέβαιναν σε ένα μικρό λευκό βαν, το οποίο εγκαταλείφθηκε επί της συμβολής των οδών Αιτωλικού και Μήλου.

Εντός του οχήματος βρέθηκε ένα όπλο καλάσνικοφ, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε τελικά από τους δράστες, ενώ εντοπίστηκε κι ένας γεμιστήρας με 24 φυσίγγια. Το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες και είχε κλαπεί στις 14 Οκτωβρίου από την περιοχή των Αμπελοκήπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προφίλ του θύματος

Ο 38χρονος, ο οποίος διαμένει στη Νίκαια, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες, ενώ τον Νοέμβριο του 2012 είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε στις περιοχές Χαϊδαρίου, Γλυφάδας και Πειραιά. Ακόμη, τον Ιανουάριο του 2015 είχε συνταχθεί άλλη δικογραφία σε βάρος του, με συνολικά 37 κατηγορουμένους.

Παράλληλα, το 2012 εφέρετο να είχε δεχθεί εντολές από κρατούμενους «αρχινονούς» για να σκοτώσει την πρόεδρο του δικαστηρίου που είχε εξετάσει την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Όμως, αυτό το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε, διότι συνελήφθη για την προαναφερόμενη υπόθεση των εκβιασμών. Ωστόσο, η εν λόγω εμπλοκή του 38χρονου στην απόπειρα δολοφονίας της προέδρου του δικαστηρίου δεν είχε δικαστική συνέχεια, ενώ κι ο ίδιος αρνήθηκε κάθε σχετική κατηγορία.

Επιπλέον, το όνομά του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφία που είχε συντάξει η Ασφάλεια Αττικής για τη δολοφονία της 29χρονης Μαρίας Καφιέρη, το 2009, σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια. Για αυτήν τη δολοφονία κατηγορήθηκε αρχικά -απηλλάγη στη συνέχεια- η 33χρονη που δολοφονήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Κηφισιά. Ο ίδιος δήλωσε άγνοια για τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια.

Τα τελευταία χρόνια ο 38χρονος εφέρετο ως ιδιοκτήτης πρατηρίων καυσίμων, ενώ είχε εμφανισθεί κι ως σωματοφύλακας επιχειρηματιών σε αγώνες ποδοσφαίρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης