Ο Τούρκος πρωθυπουργός και οι διακοπές στις Οινούσσες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016, 15:05
Ο Τούρκος πρωθυπουργός και οι διακοπές στις Οινούσσες
Αγαπημένος τόπος διακοπών του νέου Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ είναι το συνεχώς το τελευταίο διάστημα αμφισβητούμενης ελληνικής κυριαρχίας από μεριάς της Άγκυρας, νησί των Οινουσσών.

Λίγοι γνωρίζουν ότι αγαπημένος προορισμός του νέου Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ είναι οι Οινούσσες που στο παρελθόν έχει επισκεφθεί με την οικογένειά του τρεις φορέςΌπως αποκάλυψε την Παρασκευή η χιώτικη εφημερίδα «Πολίτης» ο κ. Γιλντιρίμ είχε πέρυσι το καλοκαίρι, και μάλιστα στις 20 Ιουλίου, επισκεφθεί με την οικογένεια του το νησί των Οινουσσών, αποδεχόμενος εκεί κάθε είδους τελωνειακό και αστυνομικό έλεγχο.

Τότε ο κ. Γιλντιρίμ τελούσε υπουργός Συγκοινωνιών της Τουρκίας και στις Οινούσσες είχε πάει με το ακριβό του ιδιωτικό σκάφος, το οποίο είχε δέσει επί τρεις μέρες στο λιμάνι του νησιού.

Μάλιστα, όπως είχε γίνει τότε γνωστό, ο κ. Γιλντιρίμ είχε επισκεφθεί τις Οινούσσες πάντα για διακοπές άλλες τρεις φορές!

Στην τελευταία του επίσκεψη στις Οινούσσες, πριν 10 μήνες, είχε ξεναγηθεί και στο Ναυτικό Μουσείο Οινουσσών εκφράζοντας το θαυμασμό του για την εκτιθέμενη εκεί περίφημη συλλογή του Αντώνη Λαιμού, με μοντέλα πλοίων φτιαγμένα από Γάλλους αιχμαλώτους των Άγγλων μετά τους πολέμους της περιόδου 1793-1815.
(Οι φωτογραφίες ανήκουν στον κ. Κωνσταντίνο Λιγνό, politischios)


Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016, 16:25