Τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, στους δημοσιογράφους Χρήστο Πασαλάρη και Γιάννη Διακογιάννη, σε τελετή που έγινε στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Πρόεδρος απευθυνόμενος στον Χρήστο Πασαλάρη επισήμανε την «μεγάλη και συνεπή προσφορά» του στη δημοσιογραφία, που «εμπνέεται πάντοτε από τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Χρήστος Πασαλάρης υπηρέτησε αυτές τις αρχές και αξίες «εμπράκτως διά της συμμετοχής στην Εθνική Αντίσταση».

Ο Χρήστος Πασαλάρης παραλαμβάνοντας τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι είναι «ο πρώτος Αρχηγός Κράτους που τιμά την ελληνική δημοσιογραφία, στο πρόσωπο δύο παλαίμαχων δημοσιογράφων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παυλόπουλος τιμώντας τον Γιάννη Διακογιάννη τόνισε ότι η προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία «εμπνέεται πάντοτε από το ολυμπιακό πνεύμα και όχι μόνον, αλλά από το αρχαίο ελληνικό πνεύμα γενικώς, μέσα από τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και του «αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων».

Ο κ. Διακογιάννης εκφράζοντας ευχαριστίες για την βράβευσή του από τον κύριο Παυλόπουλο, επισήμανε ότι έγινε από τον εκπρόσωπο της Δημοκρατίας.

«Και είμαι πολύ πιστός στη λέξη Δημοκρατία στην Ελλάδα που χρειάζεται τη Δημοκρατία, γιατί από εδώ ξεκίνησε η Δημοκρατία» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης