Στη θέση του αντιπροέδρου αρχικά και εν συνεχεία του προέδρου του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) εξελέγη το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Παναγιώτης Περάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Περάκης από την 1η Ιανουαρίου 2020 αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου και βάσει του καταστατικού της CCBE, από την 1η Ιανουαρίου του 2023, αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, ο κ. Περάκης έλαβε 143 ψήφους έναντι του Ελβετού συναδέλφου του Πιερ Ντομινίκ Σουπ, ο οποίος έλαβε 97.

Μετά την εκλογή του, ο κ. Περάκης δήλωσε:

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι αντιλαμβάνομαι τα καθήκοντα αυτά που πρόκειται ν´ αναλάβω κυρίως ως μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε όλους τους ευρωπαίους συναδέλφους μου, και ιδιαίτερα απέναντι στους συμπατριώτες μου. Ο ρόλος του CCBE για το παρόν και το μέλλον της δικηγορίας, της απονομής της Δικαιοσύνης γενικότερα, όπως και της υπεράσπισης του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και σ’ όλον τον κόσμο, είναι κρίσιμος. Έχω πλήρη συνείδηση του ρόλου αυτού και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του όσο καλύτερα μπορώ. Με το βλέμμα στραμμένο βέβαια λίγο περισσότερο στην πατρίδα μου, στα προβλήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης και στη σκληρή καθημερινότητα των Ελλήνων συναδέλφων μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης