Σοβαρά  προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Αιτωλοακαρνανία, με πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια και υποδομές.

Ο δήμαρχος Αγρινίου υπέβαλε αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για να « αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σε όλη την έκτασή του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμος προχώρησε στην προληπτική εκκένωση του μικρού οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου, λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία, ενώ στο Καινούργιο απαιτήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τετραμελούς οικογένειας. 

Κλιμάκια μηχανικών της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου και επιτροπές ελέγχου και καταγραφής ζημιών κάνουν αυτοψίες για να καταγραφούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από πλημμύρες και κατολισθήσεις. Από αύριο (17/10),  μάλιστα, θα λειτουργεί ειδικό γραφείο, όπου θα καταγράφονται τα αιτήματα των πλημμυροπαθών.

Μεγάλα είναι και τα προβλήματα στο Μεσολόγγι, οι κάτοικοι του οποίου είδαν την πόλη τους να πλημμυρίζει από τα νερά της βροχής. Κάποιοι, μάλιστα, βγήκαν στους δρόμους με γάιτες που χρησιμοποιούνται από τους ψαράδες της λιμνοθάλασσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: agriniopress.gr, eleftherifoni.gr
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης