Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στις δικαστικές αρχές του Πειραιά, καθώς ένας από τους 12 κατηγορούμενους στη δίκη για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1» είναι ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για κατηγορούμενο ο οποίος είναι κρατούμενος στη Β πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου παρουσιάστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού.

Η δίκη για το φορτίο του «λευκού θανάτου» συνεχίστηκε χθες Τρίτη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, που συνεδριάζει στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου είναι 12 κατηγορούμενοι εκ των οποίων πέντε, δύο Έλληνες και τρεις Τούρκοι, είναι κρατούμενοι με βάση την πρωτόδικη απόφαση, καθώς είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ένας από αυτούς κρατείται στη Β πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της Τρίτης, σημειώθηκε το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για 35χρονο Λίβυο, ο οποίος κρατείται στη Β΄ πτέρυγα των φυλακών, μαζί άλλους πέντε.

Εδώ και ημέρες παρουσίαζε συμπτώματα ίωσης. Όταν ο γιατρός των φυλακών διαπίστωσε ότι είχε πολύ πρησμένους λεμφαδένες, έδωσε εντολή να μεταφερθεί το απόγευμα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου του έγινε τεστ για κορωνοϊό, το οποίο βγήκε θετικό.

Σε διπλανό κελί ο κατηγορούμενος του «Noor 1»

Σε κοντινό κελί κρατείται ο κατηγορούμενος στη δίκη του «Noor 1». Μάλιστα χρησιμοποιούσαν ίδιους κοινόχρηστους χώρους και προαυλίζονταν μαζί με τον ασθενή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, κλιμάκιο του οποίου βρίσκεται ήδη στις φυλακές και έχει ξεκινήσει τεστ στους κρατούμενους της πτέρυγας σε πρώτη φάση και αν χρειαστεί και εκτός αυτής.

Γι΄ αυτόν τον λόγο ενημερώθηκε η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά Μαρία Κουφούδη, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του «Noor 1».

Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα από τον κρατούμενο-κατηγορούμενο στην υπόθεση, ενώ αναμένεται να ληφθούν και από τους υπόλοιπους 11 κατηγορούμενους.

Τεστ στους παράγοντες της δίκης

Ανάλογα με τα αποτελέσματα των τεστ που θα γίνουν στους κρατούμενους, αναμένεται να συνεχιστεί περαιτέρω η ιχνηλάτηση στους αστυνομικούς που συνόδευσαν τον κρατούμενο στη δικαστική αίθουσα των φυλακών, αλλά και στους παράγοντες της δίκης.

Αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του τεστ, το οποίο αναμένεται να βγει το πρωί της Πέμπτης.

Αν είναι θετικό, τότε πιθανότατα θα αναβληθεί η αυριανή ακροαματική διαδικασία και θα συνεχιστεί περαιτέρω ιχνηλάτηση σε δικαστές, εισαγγελείς, αστυνομικούς και δικηγόρους.

Ας σημειωθεί πως στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί, η εισαγγελέας της Έδρας και ο αναπληρωματικός εισαγγελέας φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

Δεν φορούσαν μάσκες – Έβηχε κατηγορούμενος!

Όμως κάποιοι από τους κατηγορούμενους, δικηγόρους και αστυνομικούς δεν φορούσαν μάσκα, καθώς δεν είναι υποχρεωτική…

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τουλάχιστον ένας κρατούμενος έβηχε, γεγονός που έχει προβληματίσει την πρόεδρο του δικαστηρίου και τους παράγοντες της δίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla, ο κατηγορούμενος του “Noor 1” που κρατείται στη Β πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, είναι ο Ιρανός Μπόνιαν ο οποίος επρόκειτο να απολογηθεί αύριο.

Από την πρώτη έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε πως κρατείται σε κελί άλλου ορόφου στην ίδια πτέρυγα.

Στον κρατούμενο έχει γίνει τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου αναμένεται αύριο το πρωί.

Τότε η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά Μαρία Κουφούδη, θα κρίνει αν θα διακόψει τη δίκη ή αν θα συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία απολογιών των κατηγορουμένων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης