Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά και στη συνέχεια και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά ηπειρωτικά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο, και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη περιμένουμε σήμερα.

Τα φαινόμενα γρήγορα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), από 9 έως 15 βαθμούς στην κεντρική και νότια, από 7 έως 12 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), από 9 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 18 βαθμούς στην Κρήτη, από 7 έως 12 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως τους 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με εξαίρεση τον Θρακικό, όπου θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση και το βορειοδυτικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή τους σε βόρειους στο βόρειο Αιγαίο και δυτικούς-νοτιοδυτικούς στο υπόλοιπο Αιγαίο ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό τις βραδινές ώρες θυελλώδεις 8 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού και γρήγορη βελτίωση, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και κατά τη διάρκεια της ημέρας σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Χιονοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι και μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου, με πτώση από νωρίς το μεσημέρι. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης