Ο καταδιωκόμενος οδηγός ήταν μόνο 16 ετών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018, 04:50
Ο καταδιωκόμενος οδηγός ήταν μόνο 16 ετών
Σε περιοχή των Κήπων Έβρου συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δύο ανήλικοι υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 17 και 16 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι, όπως προέκυψε, επιβαίνοντας σε φορτηγό, με ρουμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, μετέβησαν σε παρέβρια αγροτική περιοχή, προκειμένου να παραλάβουν ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Σε παρέβρια αγροτική περιοχή, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, πλην όμως ο 16χρονος οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Λίγο πιο κάτω το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι δύο δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, ωστόσο συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε κοντινή απόσταση, εντός του ποταμού, εντοπίσθηκε μία βάρκα με περίπου 10 άτομα, που επιχειρούσε να προσεγγίσει την ελληνική όχθη. Μόλις οι επιβαίνοντες όμως αντιλήφθηκαν την αστυνομική παρουσία, επέστρεψαν στο τουρκικό έδαφος.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των διακινητών περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης και παράβαση της νομοθεσίας περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων, καθόσον αυτοί αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους και εντοπίσθηκαν σε απαγορευμένη περιοχή, χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια.

Το όχημα κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Την προανάκριση ενήργησε το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Πηγή: xronos.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018, 04:50