Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του καθηγητή με το περουκίνι στο ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος εκβίαζε τις φοιτήτριες με ραντεβού και «εξυπηρετήσεις» για να περάσουν το μάθημά του.

Όπως προκύπτει μάλιστα από video που ήρθε σήμερα στο φως, η δράση του ήταν γνωστή ήδη από το 2004 κι όμως όλοι σιωπούσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό Δίκτυο Σερρών υπάρχουν δηλώσεις φοιτητών, οι οποίοι το 2004 είχαν προχωρήσει σε κινητοποίηση και αποκλεισμό της εισόδου του ΤΕΙ λόγω της αντεκπαιδευτικής στάσης και συμπεριφοράς του εν λόγω καθηγητή.

Όπως ανέφεραν τότε οι φοιτητές, «υπάρχουν καταγγελίες ότι παρενοχλεί σεξουαλικά τις φοιτήτριες για να περάσουν τα μαθήματα», ζητεί χρήματα από άλλους, ενώ «καλεί στο γραφείο του τις φοιτήτριες, βγαίνουν έξω μαζί και μετά το γυρνάει εκεί που θέλει αυτός». Στα αγόρια, έλεγαν τότε οι φοιτητές, ζητεί λεφτά για να περάσουν το μάθημα. Στο βίντεο υπήρχαν και δηλώσεις του καθηγητή, ο οποίος αρνούνταν τις κατηγορίες και υποστήριζε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση του Συλλόγου.«Τώρα, αν κάποιοι για ίδιους λόγους ακολουθούν μια άλλη συμπεριφορά ή κάνουν άλλου είδους προτάσεις, δεν μπορώ να σας απαντήσω. Εγώ δεν άκουσα κάτι τέτοιο» ανέφερε στις δηλώσεις του στο Δίκτυο ο καθηγητής.


«Πλήρωσα 250 ευρώ για να περάσει την κόρη μου»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ολοένα και περισσότερες καταγγελίες κατά του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών έρχονται στο φως. Σε πρωινές του δηλώσεις πατέρας φοιτήτριας κατήγγειλε: «Πλήρωσα 250 ευρώ στον καθηγητή για να περάσει η κόρη μου το μάθημα».

«Δώσαμε και εμείς λεφτά για να περάσουμε τα μαθήματα, όχι ότι δεν έγραφε καλά, την έκοβε… Είχε δώσει, την έκοψε με 4,2 με 4,3, αυτό ήταν το κόλπο» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο πατέρας της φοιτήτριας.

«Δεν ήταν μονό η δική μου, είναι τόσα παιδιά… 250 ευρώ το μάθημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπύρος επιβεβαίωσε ότι είχαν γίνει καταγγελίες και παλαιότερα, αλλά δεν είχε γίνει τίποτα για τη δίωξη του καθηγητή. «Χρόνια γινόταν αυτό» σημείωσε. «Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, οι πάντες το ξέρανε, και η Θεσσαλονίκη και όλοι το ξέρανε» τόνισε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ο καθηγητής διδάσκει 20 χρόνια στο ΤΕΙ Σερρών, αλλά διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει από πότε άρχισε να παίρνει «μίζες».

Ο πατέρας της κοπέλας είπε, μάλιστα, ότι στο θέμα εμπλέκεται και φροντιστήριο. «Πήγε να τον ρωτήσει γιατί δεν την περνάει, γίνονταν μέσω φροντιστηρίου όλα, ”πρέπει να πας στο φροντιστήριο’”» είπε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης