O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλεί τις ομάδες υψηλού κινδύνου, να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο, εν όψει της επιδημίας γρίπης που αναμένεται τους επόμενους μήνες, όπως αναφέρει και υπενθυμίζει πως ξεκίνησε η ενδεδειγμένη περίοδος, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

«Πρέπει να επισημανθεί ότι η πλειονότητα των ασθενών που εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές ή κατέληξαν από τη νόσο, κατά την περσινή χρονιά δεν είχαν εμβολιαστεί» τονίζει ο ΙΣΑ και ζητά από το Υπουργείο Υγείας, να μεριμνήσει εγκαίρως για την λειτουργία κλινών, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου «να μη χαθούν άδικα ζωές, για άλλη μια χρονιά» όπως επισημαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αντιμετώπιση της επιδημίας της γρίπης, απαιτεί σχεδιασμό και εγρήγορση. Είναι απαράδεκτο και τριτοκοσμικό να παραμένουν καθημερινά τους χειμερινούς μήνες, σε αναμονή για ΜΕΘ, πενήντα και εξήντα ασθενείς και πολλοί από αυτούς να καταλήγουν πριν βρεθεί κρεβάτι. Το Υπουργείο Υγείας, γνωρίζει τις ανάγκες που πρόκειται να δημιουργηθούν και οφείλει να μεριμνήσει άμεσα, για να καλυφθούν. Σε αντίθετη περίπτωση, έχει μεγάλες ευθύνες για τις ζωές που θα χαθούν άδικα», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Είναι γνωστό, συμπληρώνει ο ΙΣΑ ότι κατά τη διάρκεια της επιδημίας ,οι ανάγκες για κρεβάτια σε ΜΕΘ, αυξάνονται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να καταλήγουν πριν βρεθεί κρεβάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης