Μία απίστευτη ταλαιπωρία βιώνει ένας κάτοικος της Θεσσαλονίκης ο οποίος όντας άρρωστος αποφάσισε να επισκεφθεί το απόγευμα της Παρασκευής, το νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, λόγω εφημερίας.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος στο zougla.gr, επισκέφθηκε το τμήμα επειγόντων περιστατικών και εξετάστηκε από γιατρό στο τμήμα ΩΡΛ όπου του σύστησε να λάβει αντιβίωση. Και από δω ξεκινά το μαρτύριο του ασθενούς:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιατρός του έδωσε χειρόγραφη συνταγή για να πάρει την αντιβίωσή του. Φεύγοντας ο ασθενής από το νοσοκομείο, επισκέφθηκε το κοντινότερο φαρμακείο για να ξεκινήσει αμέσως την φαρμακευτική αγωγή. Εκεί, ενημερώθηκε από τον φαρμακοποιό πως η χειρόγραφη συνταγή δεν δικαιολογείται από τα ταμεία. Επίσης, επάνω στο έγγραφο αυτό δεν φαίνονται ούτε τα στοιχεία του θεράποντα ιατρού. Ακόμη, πληροφορήθηκε από τον φαρμακοποιό πώς εάν τον εξυπηρετήσει θα παρανομήσει καθώς απαγορεύεται να του δώσει την αντιβίωση, χωρίς επίσημη ιατρική συνταγογράφηση.

Ο ασθενής στη συνέχεια πήγε και σε άλλα φαρμακεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου ζει αλλά όλοι οι φαρμακοποιοί του έδωσαν την ίδια απάντηση.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το νοσοκομείο. Μίλησε με τον γιατρό που τον εξέτασε και σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο γιατρός του σύστησε να πάει σε έναν «δικό του φαρμακοποιό να τον εξυπηρετήσει γιατί στις εφημερίες δεν συνταγογραφούν». Στη συνέχεια, θα μπορούσε να πάει μια άλλη μέρα στο νοσοκομείο για να συνταγογραφηθεί η συνταγή και εκ των υστέρων να την παραδώσει στο φαρμακοποιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ασθενής απάντησε πως δεν έχει «δικό του φαρμακοποιό». Ωστόσο, συνταγογράφηση δεν έλαβε για την αντιβίωση που θα έπρεπε να ξεκινήσει άμεσα.

Ένα 24ωρο μετά, ο ασθενής μη μπορώντας να βρει λύση, έκλεισε ραντεβού σε ιδιώτη γιατρό προκειμένου να τον εξετάσει και στη συνέχεια να συνταγογραφήσει τη συνταγή για να ξεκινήσει την φαρμακευτική του αγωγή.

Διαβάστε τι καταγγέλλει ο αναγνώστης (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση του zougla. gr)

«Έχοντας υπόψιν ότι είστε αμερόληπτοι αποφάσισα να ενημερώσω εσάς έχοντας την ελπίδα ότι θα αναδείξετε το θέμα. Σήμερα (εννοεί: χθες Παρασκευή) έχοντας πάει για κάποια λοίμωξη στην εφημερία του ΓΝ Γεννηματάς στην Θεσσαλονίκη στο τμήμα ΩΡΛ με εξέτασαν και μου έδωσαν χειρόγραφη συνταγή αντιβίωση. Μην γνωρίζοντας ότι είναι παράνομο αυτό την πήρα και πήγα στο φαρμακείο να την εκτελέσω, για την ακρίβεια ΣΤΑ φαρμακεία, διότι κανείς δεν την δεχόταν μια και είναι παράνομο από 1η Σεπτεμβρίου η χειρόγραφη συνταγογράφηση αντιβιοτικών! Αναγκαστικά επέστρεψα στο νοσοκομείο και αφού εγγράφηκα ξανά (φαντάζομαι 2 φορές θα πληρώσει το ταμείο μου!) πήγα στην ΩΡΛ όπου με πληροφόρησαν ότι δήθεν δεν γίνεται ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε εφημερία και ότι έχω τις 3 εξής επιλογές:

1) να επανέλθω την Δευτέρα για να μου το γράψουν (άρα 3 μέρες χωρίς την αντιβίωση)
2) Να το δεχτεί το φαρμακείο γιατί αυτός είναι ο κανόνας τους (να παρανομήσει και ο φαρμακοποιός)
3) να το εκτελέσω όπως μου είπαν σε ένα “δικό μου” φαρμακείο και να το γράψω μετά κάπου (δηλαδή και ο γιατρός και ο φαρμακοποιός και εγώ να παρανομήσουμε)!

Αφού έφυγα και στην απελπισία μου πήγα στο κοντινότερο φαρμακείο ελπίζοντας να δεχθούν τον λόγο της διευθύντριας διαπίστωσα από τον φαρμακοποιό ότι αυτό το κάνουν συνέχεια.

Παράλληλα μου έδειξε μια λεπτομέρεια που δεν είχα προσέξει ότι δεν υπάρχει κανένα όνομα γιατρού στην συνταγή! Άρα ότι και να γίνει κανένας υπεύθυνος!».

Δυστυχώς, ο «ιός της γραφειοκρατίας» είναι χειρότερος από άλλους ιούς και δύσκολα θα φύγει από την ελληνική κοινωνία.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης