Την πειθαρχική και ποινική δίωξη των φοιτητών που διέκοψαν, το πρωί της Πέμπτης, τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών προανήγγειλε ο πρύτανης του ιδρύματος, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Όποιος διαπράττει ένα αδίκημα πρέπει στην συνέχεια να λογοδοτήσει γι’ αυτό» δήλωσε στο «Βήμα» ο κ. Φορτσάκης. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της παραβίασης ασύλου και παράνομης παρακράτησης ατόμων» προσέθεσε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει επειδή δεν θα το ανεχτώ να ξαναγίνει. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το Πανεπιστήμιο να κυβερνηθεί έτσι. Ποτέ δεν είπα σε φοιτητή ότι δεν θα τον ακούσω και μάλιστα είχαμε φροντίσει ώστε να ακουστούν εν ηρεμία τα αιτήματά τους, γιατί σε πολλά μπορεί να έχουν δίκιο, κανείς δεν το αρνείται αυτό. Αντί να έρθουν όμως το μεσημέρι και να συζητήσουμε ήρεμα όπως είχαμε αποφασίσει, προτίμησαν να μπουν στην αίθουσα το πρωί, να μη μας αφήσουν να συνεδριάσουμε και να μη μας αφήσουν και να βγούμε από την αίθουσα κλείνοντας τις πόρτες», ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Είμαι υποχρεωμένος να λειτουργήσω τη Σύγκλητο κανονικά, αλλιώς υπό το κράτος της σύγχυσης και του φόβου των μελών της από τέτοια περιστατικά, οι αποφάσεις της θα ήταν παράνομες. Όσοι αναμίχθηκαν σε αυτά τα επεισόδια θα κληθούν να λογοδοτήσουν», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετές ημέρες φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, διαμαρτυρόμενοι για σειρά ζητημάτων που ταλανίζουν το Πανεπιστήμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης