Ο ΔΟΜ αναλαμβάνει τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΜΚΟ PRAKSIS

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, 18:10
Ο ΔΟΜ αναλαμβάνει τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΜΚΟ PRAKSIS
Από την 1η Ιανουαρίου 2019, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αναλαμβάνει τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΜΚΟ PRAKSIS, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Ειδικότερα, ο ΔΟΜ αναλαμβάνει τις δομές σε Γλυφάδα, Κυψέλη (Ι και ΙΙ), Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ίλιον, Εξάρχεια, Χαλάνδρι και Πεντέλη, στις οποίες σήμερα φιλοξενούνται 124 ανήλικοι. Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη από το εθνικό πρόγραμμα AMIF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης).

Όπως σαναφέρεται στην ανακοίνωση «το υπουργείο Εργασίας και ο ΔΟΜ, με στόχο την ομαλή μετάβαση ανηλίκων και προσωπικού, δεσμεύονται ότι θα απορροφηθεί η πλειονότητα των εργαζομένων που θα αποδεσμευτούν από την PRAKSIS και διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των δομών υπό τον ΔΟΜ, την 1η Ιανουαρίου 2019, όλες οι διαθέσιμες θέσεις στους εν λόγω ξενώνες θα καλυφθούν πλήρως σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φιλοξενούμενων ανηλίκων στους 240».

Τέλος, ότι η κ. Φωτίου ευχαρίστησε τη ΜΚΟ PRAKSIS για τη συνεργασία.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, 18:10