Να εξαιρεθούν τα «Λιμενικά» από την «αποκατάσταση» και να γίνει «εξυγίανση» ζητά ο Δήμος Μεσσήνης.

Την άμεση διακοπή της εργολαβίας για την «αποκατάσταση» της χωματερής στα Λιμενικά ζήτησε με ομόφωνη απόφασή του, το βράδυ της Πέμπτης, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης από την Περιφέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος ζητά επίσης παράταση, ώστε μέχρι τις 31/12/2016 να καταθέσει μελέτη για την πλήρη «απορρύπανση» και «εξυγίανση» της περιοχής.

Ο κ. Τσώνης τόνισε ότι αυτή η διαδικασία είναι «μονόδρομος» για τη Μεσσήνη και το μέλλον της περιοχής. Πρόκειται για οικόπεδο 192 στρεμμάτων, «φιλέτο», που αν είχε εξυγιανθεί, σήμερα θα είχε τιμή 80 με 90 εκ. ευρώ, ενώ θα προσέλκυε και μεγάλες επενδύσεις στις γύρω περιοχές.

Πρόσθεσε δε, ότι αν δε γίνει «εξυγίανση» των Λιμενικών, τότε ακόμη και μια μεγάλη επένδυση στον Πάμισο δε θα έχει καμία τύχη. Επίσης, επισήμανε ότι το όφελος που θα έχει η περιοχή είναι πολύ μεγαλύτερο και από τα όποια πρόστιμα. Έκανε γνωστό, δε, ότι ο εργολάβος θα επανέλθει νόμιμα στις 31/8 με εντολή της Περιφέρειας στη χωματερή και ελπίζει η Περιφέρεια να καταλάβει το δίκαιο αίτημα του Δήμου Μεσσήνης, να εξαιρέσει τα «Λιμενικά» από την «αποκατάσταση» και να δώσει χρόνο στο Δήμο να καταθέσει τη μελέτη για την «εξυγίανση» και την πλήρη «απορρύπανση» της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση τόνισε ότι δεν έχει αντίρρηση, αρκεί να προστατευθεί ο Δήμος από τα πρόστιμα, τα οποία δεν αντέχει σε καμία περίπτωση να πληρώνει αυτή την περίοδο.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής πέρασε ομόφωνα από το Σώμα.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης