Την επιστροφή μισθών συνολικού ύψους 4.364 ευρώ ζητά από υπάλληλο του Δήμου της Πάτμου, ο Δήμαρχος του νησιού, η οποία είχε αποσπαστεί στο Hot Spot της Λέρου.

Η υπόθεση, που έφθασε μέχρι τα δικαστήρια και αναμένεται να έχει και συνέχεια, περιγράφει με επιστολή του στη ΡΟΔΙΑΚΗ, ο δημότης Λέρου κ. Γιώργος Τραμπούλης επισημαίνοντας συγκεκριμένα:
«Στις 16/8/2016 Λεριά δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Πάτμου, η οποία μεγαλώνει μόνη της δύο αγόρια (έναν αριστούχο τελειόφοιτο του Οικονομικού Αθηνών και έναν μαθητή της Β’ Μηχανολόγων ΕΠΑΛ Λέρου, ειδικότητα που δεν υπάρχει στο ΕΠΑΛ Πάτμου) αποσπάσθηκε στο Hot Spot Λέρου και ανέλαβε υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Πάτμου, όπως την ενημέρωσαν από το γραφείο του κ. Κουρουμπλή, άσκησε αφόρητες πιέσεις προς το Υπουργείο Εσωτερικών να ανακαλέσει την απόσπαση και η υπάλληλος να επιστρέψει στο Δήμο Πάτμου.

Η υπάλληλος προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον του Υπουργείου Εσωτερικών και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (υπηρεσία στην οποία ανήκουν τα hot spot), η οποία (δικαιοσύνη), με εντολή του Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών, διέταξε την παραμονή της στο hot spot Λέρου μέχρι τις 12/12/2016, ημέρα που θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών όμως έπρεπε να ικανοποιήσει με κάθε θυσία τον Δήμαρχο Πάτμου. Έτσι στις 31/10/2016 το Υπουργείο Εσωτερικών ανακάλεσε την απόσπαση της υπαλλήλου, αδιαφορώντας για την εντολή του Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών. Η υπάλληλος προσέφυγε εκ νέου στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εναντίον της απόφασης αυτής του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης ενημέρωσε εγγράφως τον Δήμαρχο Πάτμου (λες και ήταν Προϊστάμενός της) ότι η υπάλληλος θα αποδεσμευτεί στις 12/12/2016.
Στις 28/11/2016 όμως εκδίδει νέο έγγραφο και την αποδεσμεύει στις 29/11/2016 (!!!).

Την ίδια ημέρα (τυχαίο; Δεν νομίζω) ο Δήμαρχος Πάτμου εξέδωσε απόφαση με την οποία ζητά από την υπάλληλο να πληρώσει στον Δήμο Πάτμου 4.364,64 ευρώ. Πρόκειται για μισθούς 4,5 μηνών (τους 3,5 μήνες που δούλευε στο hot spot Λέρου και τον Δεκέμβριο του 2016). Είναι δυνατόν; Περιμένετε και θα σας εξηγήσω.
Η πραγματικότητα τώρα. Το «ζουμί».

Για να αποσπασθεί μια υπάλληλος σε άλλη υπηρεσία πρέπει πρώτα να μεταφερθεί η μισθοδοσία της στον νέο φορέα. Αυτό έγινε στις 4/8/2016, οπότε μεταφέρθηκε η μισθοδοσία της από τον Δήμο Πάτμου στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
Τότε γιατί ο Δήμαρχος Πάτμου ζητά πίσω τους μισθούς και μάλιστα και του Δεκεμβρίου 2016;

Διότι:

Ο Δήμος Πάτμου συνέχισε να πληρώνει την υπάλληλο, παρότι αυτή δούλευε σε άλλη υπηρεσία.
Η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης απασχολούσε υπάλληλο στο hot spot Λέρου χωρίς (ουσιαστικά) να την πληρώνει, ανεχόμενη να πληρώνεται από τον Δήμο Πάτμου, από τον οποίο είχε φύγει από τις 16/8/2016.
Η υπάλληλος έλειψε από την Πάτμο 3,5 μήνες.

Από 1/12/2016 η υπάλληλος ανέλαβε και πάλι καθήκοντα στον Δήμο Πάτμου.
Πρωτοπορώντας όμως ο Δήμαρχος Πάτμου της ζητά και τον μισθό του Δεκεμβρίου που θα δουλέψει στον Δήμο Πάτμου.
Και όλα αυτά αναρτημένα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ Ψ4ΩΑΩΞΦ-Α15).

Αν η απόφαση αυτή βεβαιωθεί στα Έσοδα του Δήμου Πάτμου, η υπάλληλος θα δουλεύει χωρίς να αμείβεται μέχρι να το εξοφλήσει.
Η υπάλληλος θα έχει την ικανοποίηση να βεβαιώσει η ίδια το ποσό των 4.364,64 ευρώ στον εαυτό της, αφού εργάζεται στο τμήμα Εσόδων του Δήμου Πάτμου!!!

Η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης απασχόλησε την υπάλληλο για 3,5 μήνες τσάμπα, χωρίς να καταβάλει μισθούς, επιδόματα και υπερωρίες τις οποίες και της χρωστά.
Δεν θα τα πληρώσει; Και μέχρι να βρουν τον τρόπο, αν τον βρουν, η υπάλληλος με τι χρήματα θα ζει; Με τι χρήματα θα μεγαλώνει τα παιδιά της;
Και κάτι ακόμα σημαντικό.

Το hot spot Λέρου αποτελείται από δυο δομές:
Το Κ.Υ.Τ. (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) Λέρου στα Τεμένια της Λέρου και
την Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας (πρώην ΠΙΚΠΑ, χώρος όπου φιλοξενούνται ευαίσθητες ομάδες, όπως ασυνόδευτα ανήλικα κ.λ.π.) στο Λακκί της Λέρου).
Μέχρι την 30η/11/2016 λειτουργούσε σε 16ωρη καθημερινή βάρδια, η οποία σε λίγο θα γίνει 24ωρη, με ΔΥΟ αποσπασμένους μόνιμους υπαλλήλους.

Από 1ης/12/2016 λειτουργεί με ΕΝΑΝ πλέον υπάλληλο, επίσης αποσπασμένο από Αθηναϊκό νοσοκομείο, του οποίου η απόσπαση λήγει τον Μάρτιο 2017. Και μετά;
Μήπως τελικά δεν θέλουν μόνιμους υπαλλήλους στα hot spot;
Μήπως είναι καιρός να επέμβει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου;

Με εκτίμηση
Γεώργιος Ι. Τραμπούλης
Δημότης Λέρου

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης