Το βαρομετρικό χαμηλό «Δαίδαλος», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από τη χώρα μας, έκανε την εμφάνισή του με ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Φθιώτιδα, στο Κατάκολο Ηλείας και στον Μαραθώνα.

Φθιώτιδα: Με εκχιονιστικά καθάρισαν την εθνική οδό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Νομό Φθιώτιδας χρειάστηκε να επιστρατευθούν ακόμη και εκχιονιστικά μηχανήματα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21.30, στην περιοχή του Δήμου Λοκρών, όπου η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική Οδό.

Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν στις περιοχές του Μαρτίνου και της Λάρυμνας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές ή άλλα προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «έστρωσε» με… χαλάζι στον Μαραθώνα!

Η σφοδρή νεροποντή και η έντονη χαλαζόπτωση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που έπληξε το βράδυ της Τρίτης την περιοχή του Μαραθώνα, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά όλα να δείχνουν… χιονισμένα.

Κατάκολο: Το λιμάνι ντύθηκε στα λευκά λόγω χαλαζόπτωσης

Απίστευτες είναι οι εικόνες από το Κατάκολο που θυμίζουν χειμωνιάτικο σκηνικό. Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο λιμάνι, σε βαθμό που όλα ντύθηκαν στα λευκά, σαν να έχει χιονίσει. Το χαλάζι έφτασε τουλάχιστον τους 20 πόντους, καθιστώντας δύσκολη την κυκλοφορία.

Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό της Αττικής την Τετάρτη 

Αρχικά αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα ανατολικά, τα νοτιοανατολικά και στα βόρεια-βορειοανατολικά του Νομού Αττικής. Καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις παράκτιες περιοχές, ωστόσο δεν αποκλείεται να εισχωρήσουν πρόσκαιρα και στα ενδότερα του νομού, κυρίως από την πλευρά της Πεντέλης και του κάμπου των Μεσογείων. Μάλιστα, στον ανατολικό Σαρωνικό και τον κόλπο των Πεταλιών (ανοιχτά του Λαυρίου) υπάρχει πιθανότητα ισχυρής καταιγίδας.

Χάρτης καιρού για την Τετάρτη - Forecastweather

Βροχές παροδικού χαρακτήρα, με ενδιάμεσα διαστήματα εξασθένισης των φαινομένων, περιμένουμε και μέσα στην Αθήνα. Στα νοτιοδυτικά και νότια του Λεκανοπεδίου θα υπάρχουν και διαστήματα ανοιχτού καιρού. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια-βορειοανατολικά του νομού και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Kαιρικές συνθήκες Αττικής για τα επόμενα 24ωρα

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί – βόρειοι στα 3-4 μποφόρ με τάση ενίσχυσης μέσα στην ημέρα, έτσι προς τις βραδινές ώρες θα φτάσουν ακόμα και τα 6-7 μποφόρ στα ανατολικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 13 έως 18 oC μέσα στην Αθήνα. Ανάλογες θερμοκρασίες περιμένουμε και στα δυτικά και νότια τμήματα, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 oC χαμηλότερη.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 
Πηγές: irafina.gr/ilialive.gr/lamiareport.gr/ forecastweather, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης