Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον αγιασμό επαναλειτουργίας του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου στο Ρουφ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, 23:32
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον αγιασμό επαναλειτουργίας του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου στο Ρουφ
Στον αγιασμό επαναλειτουργίας του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου στο Ρουφ, παρέστη το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με την ευχή «ο ναός αυτός να γίνει το καταφύγιο του πόνου, της αγωνίας, της παρηγοριάς και της θέλησης, ώστε να παίρνουμε κουράγιο».

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, επίσκοπος Θεσπιών Συμεών και ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός, με αφορμή την αυριανή εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και συγχοροστάτησαν οι επίσκοποι Θεσπιών Συμεών και Ανδρούσης Κωνστάντιος, διευθυντής του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης, ο οποίος μίλησε για την ιστορία του ναού, τις σοβαρές ζημίες που υπέστη από τον καταστροφικό σεισμό του 1999, αλλά και για τις εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισής του. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να ευχαριστήσει όλους όσοι συνετέλεσαν και συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή.

Από την πλευρά του, και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά το πέρας της ακολουθίας συνεχάρη τους δωρητές για την πολύτιμη στήριξή τους στην προσπάθεια αναστήλωσης του ναού.

Το παρών στον αγιασμό επαναλειτουργίας του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου έδωσαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών αρχών, κληρικοί και πλήθος πιστών από διάφορες περιοχές της Αθήνας.


Πηγή ΑΠΕ, vimaorthodoxias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, 23:32