Δύο ακόμη άγρια ζώα στα Βαλκάνια σώθηκαν από την αιχμαλωσία χάρη στον Αρκτούρο. Η Φρέγια και ο Ραούλ, δύο λύκοι που βρέθηκαν παράνομα στην κατοχή ιδιώτη στη Σερβία, μεταφέρθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο καταφύγιο.

Οι δύο λύκοι είναι αδέρφια και βρέθηκαν στη φύση το 2006, όταν ήταν ακόμα μικρά, εγκαταλελειμμένα από την αγέλη τους. Ο ιδιώτης που τα βρήκε, τα πήρε στην κατοχή του και τα διατηρούσε έως και το Μάιο οπότε και αποφάσισε να το αναφέρει στις αρχές της Σερβίας καθώς αδυνατούσε να τα κρατήσει άλλο. Άλλωστε από το 2010 είναι σε ισχύ η νομοθεσία που απαγορεύει την κατοχή άγριων ζώων στη Σερβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ραούλ και η Φρέγια κατασχέθηκαν άμεσα και μεταφέρθηκαν προσωρινά στο Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου. Οι αρχές της Σερβίας ζήτησαν από τον Αρκτούρο την μόνιμη φιλοξενία τους, κάτι που κατέστη δυνατό έπειτα από τη διεκπεραίωση των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Έτσι μεταφέρθηκαν στο Καταφύγιο του Λύκου, στις Αγραπιδιές Φλώρινας όπου και θα ζουν πλέον στο περιφραγμένο δάσος βελανιδιάς που αποτελεί φυσικό βιότοπο λύκου, καθώς λόγω της αιχμαλωσίας τους δεν είναι εφικτό να ζήσουν ελεύθεροι στη φύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φιλοξενία δύο ακόμη άγριων σαρκοφάγων από χώρες των Βαλκανίων αναδεικνύει την διεθνή διάσταση του έργου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η ανανέωση, επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του Περιβαλλοντικού Κέντρου, το οποίο χάρη στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα μετατραπεί σε Διεθνές Κέντρο.

Η Φρέγια και ο Ραούλ ζουν στο Καταφύγιο που φιλοξενεί 8 πρώην αιχμάλωτους λύκους. Το Καταφύγιο παραμένει ανοικτό όλο το χρόνο και οι επισκέπτες μπορούν να το επισκέπτονται κάθε Σαββατοκύριακο 10.00-16.30 (Ώρες ξεναγήσεων: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30).

Φωτογραφίες: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης