Ο Άρης Ξενόφος ορίστηκε τελικά νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ από τις 6 Νοεμβρίου, σε αντικατάσταση της Λίλας Τσιτσογιαννοπούλου, η οποία θα είναι πλέον μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ) το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Άρης Ξενόφος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
2. Ριχάρδος Λαμπίρης, Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
3. Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
4. Άγγελος Βλάχος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
5. Γιώργος Μαρίνος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ καλωσορίζει τη νέα ομάδα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και της εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα πλαίσια των υποχρεώσεών της, αλλά και του ευρύτερου ρόλου του Ταμείου στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με την προσέλκυση επενδύσεων και την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης το οποίο είναι ο πυλώνας της στρατηγικής του ΤΑΙΠΕΔ. Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί την κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου για τις υπηρεσίες της ως Πρόεδρος τους τελευταίους 6 μήνες και για τη δέσμευσή της στους στόχους του ΤΑΙΠΕΔ”.

Η θητεία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται έως την 1η Ιουλίου 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το who is who των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

1. Άρης Ξενόφος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Γεννήθηκε το 1963. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και στη διαχείριση κεφαλαίων. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στην Alpha Asset Management και Διευθύνων Σύμβουλος στη Eurobank Asset Management. Σε διεθνές επίπεδο, ήταν Πρόεδρος στη Eurobank FMC στο Λουξεμβούργο και στη Eurobank MFMC στη Ρουμανία. Το 2015 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και διαχειρίστηκε με επιτυχία το σημαντικό έργο της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών. Έχει διατελέσει μέλος ανώτατων διοικητικών επιτροπών στη Eurobank, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας (Ένωση Θεσμικών Επενδυτών) και μέλος του ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc in Economics) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc στα Οικονομικά από το London School of Economics.

2. Ριχάρδος Λαμπίρης, Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Γεννήθηκε το 1975. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Sussex και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Project Management από το Πανεπιστήμιο του Birmingham. Είναι επίσης κάτοχος MSc. in International Trade, Transport and Finance από το City University στην Μεγάλη Βρετανία. Έχει εργαστεί ως μηχανολόγος στην Rockwell Golde και έχει μακρά εμπειρία στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική καλύπτοντας τόσο τις αγορές της Ελλάδος όσο και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε οργανισμούς όπως η EFG Telesis Finance και η HSBC Bank plc. Από το 2006 διετέλεσε, μεταξύ άλλων, επικεφαλής του τμήματος Εξαγορών και Συγχωνεύσεων της HSBC Bank plc για την Ελλάδα και Κύπρο, με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις.

3. Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Γεννήθηκε το 1976. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των επενδύσεων και ειδικεύεται στο real estate, καθώς και στη διαχείριση και αξιολόγηση ακινήτων. Είναι Ορκωτός Εκτιμητής (MRICS), πιστοποιημένη από το Υπουργείο Οικονομικών και Εξεταστής επαγγελματικής επάρκειας. Είναι πτυχιούχος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το City University of London (BSc Property Valuation & Finance και MSc Property Investment αντίστοιχα), ενώ κατέχει Diploma στα Micro-Economics από το London School of Economics. Έχει διατελέσει Ανώτερο Στέλεχος, υπεύθυνη για την αξιολόγηση και την ανάπτυξη ακινήτων σε πολυεθνικές εταιρίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Αγγλία, Μάλτα, Κύπρος), με κύρια έμφαση σε σύνθετα αναπτυξιακά έργα. Από το 2011, ως συνεργάτης της Cushman & Wakefield, συνεργάστηκε με πολλούς θεσμικούς φορείς και ομίλους εταιρειών. Τον Απρίλιο του 2015 ανέλαβε την θέση της Εντεταλμένης Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ και εκτελεστικού μέλους ΔΣ του Ταμείου και τον Μάιο 2017 ανέλαβε την θέση της Προέδρου ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

4. Άγγελος Βλάχος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Γεννήθηκε το 1970. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής (Πανεπιστήμιο Αθηνών) με Master στη Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία από το University of Sussex και κάτοχος PhD του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το χώρο της ακαδημαϊκής έρευνας, μετακινήθηκε στη διεθνή τουριστική αγορά ως επιτελικό στέλεχος. Στη συνέχεια, εργάστηκε στο Υπουργείο Τουρισμού ως εμπειρογνώμονας σε θέματα δημόσιας τουριστικής πολιτικής και διευθυντής στο Γραφείο ΕΟΤ Κίνας. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και ερευνητικά σε θέματα τουριστικής στρατηγικής και ανάπτυξης και διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

5. Γιώργος Μαρίνος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Γεννήθηκε το 1956. Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία πάνω από 33 χρόνια, στον τραπεζικό τομέα και ειδικότερα στην πιστοδότηση επιχειρήσεων. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Πίστης της Eurobank από το 2005 έως το 2014. Επίσης έχει διατελέσει Πρόεδρος των εταιρειών EFG Leasing, EFG Factors, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank ΑΧΕΠΕΥ, της Bancpost Romania, της Eurobank TEKFEN SA, καθώς και μέλος των επιτροπών Διοίκησης και Εγκρίσεων Πιστοδοτήσεων. Σήμερα είναι μέλος ΔΣ επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Nottingham και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο του Warwick, UK.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης