Πλήγμα σε δύο κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Μαγνησία επέφερε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Η ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στον Βόλο, όπου και συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, ηλικίας από 35 έως 67 ετών, μέλη και των δύο οργανώσεων, δύο από τα οποία είχαν αρχηγικό ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ένα μέλος της μίας σπείρας, ηλικίας 33 ετών, είναι έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, έχοντας ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών και παράλληλη διαρκή δράση, λειτουργούσαν με τη μέθοδο των «συγκοινωνούντων δοχείων» και δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους μέχρι και σήμερα.

Οι περίεργες αγορές ακινήτων ενός 67χρονου Βολιώτη, αρχηγού της μίας εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος δήλωνε άπορος και σιτιζόταν σε Σπίτι Γαλήνης, κίνησαν τις υποψίες των διωκτικών αρχών. Όταν προχώρησε η αστυνομική έρευνα και το Τμήμα Δίωξης είχε στα χέρια του τα στοιχεία που απαιτούνταν, αποδομήθηκαν πλήρως και οι δύο συμμορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τα μηδενικά εισοδήματά του, διαπιστώθηκε ότι ο 67χρονος είχε κάνει τις εν λόγω επενδύσεις σε έναν χρόνο. Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι επί της ουσίας επρόκειτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο δράστης είχε αρχηγικό ρόλο στη μία εγκληματική οργάνωση και προσπαθούσε να νομιμοποιήσει το παράνομο κέρδος.

Ως προς τον τρόπο δράση τους, τα μέλη της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να μην εντοπιστούν, είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), κυρίως ξένων υπηκόων, τις οποίες κατά καιρούς αντικαθιστούσαν, ενώ παράλληλα λάμβαναν πολύ αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας υπολογίζεται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται σε περίπου 60.000 ευρώ.  

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτια και οχήματα των συλληφθέντων, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

– 729,26 γραμμάρια ηρωίνη
– 71,37 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη
– 11,85 γραμμάρια βουπρενορφίνη
– 338 γραμμάρια νοθευτική σκόνη, άγνωστης χημικής σύνθεσης
– μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων
– μικροποσότητα σπόρων κάνναβης
– επτά ηλεκτρονικές ζυγαριές
– ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους 434 γραμμαρίων
– 11 κινητά τηλέφωνα και
– το χρηματικό ποσό των 23.480 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ως μέσα διευκόλυνσης της εγκληματικής δράσης των δύο οργανώσεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Πηγή: Taxydromos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης