Για τον γολγοθά των 66 ημερών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το «ευχαριστώ» της οικογένειας για τη συμπαράσταση γιατρών και απλών ανθρώπων στον πόνο τους, αλλά και όλη την παραφιλολογία που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο αναφορικά με το αν θα δοθούν τα όργανα του αδικοχαμένου Τόμας Πρωτόπαπα για μεταμόσχευση μίλησε ο θείος του ηθοποιού, Γιώργος Πρωτόπαπας, στην εκπομπή «Magazino Live» με την Κιμ Κίλιαν.

«Αυτές τις 66 μέρες που βρέθηκε ο Τόμας στην Εντατική ήταν δύσκολες και δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι δεν θα μπορούσε να επιστρέψει, αλλά η ζωή και η πραγματικότητα αποφασίζει σε αυτά τα πράγματα. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε όλη η οικογένεια και οι γονείς του και ο αδερφός του να ευχαριστήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΑΤ γιατί όχι μόνο επιστημονικά, αλλά και σε ανθρώπινη βάση μας στάθηκαν. Αυτό που ξεχώρισε ήταν οι εκατοντάδες του φίλοι αλλά και όλοι οι άγνωστοι σε εμάς που με τις ευχές τους μας έδιναν κουράγιο», είπε ο Γιώργος Πρωτόπαπας και επανέλαβε αυτό που ανέφερε νωρίτερα, η οικογένειά του στην ανακοίνωσή της: «Η αυλαία της ζωής του όσον αφορά την παρουσία του στη γη έκλεισε, αλλά για εμάς θα ζει πάντα». «Βέβαια για τους γονείς του, όπως και για όλους τους γονείς που χάνουν νέα παιδιά είναι ένας γολγοθάς χωρίς τέλος» τόνισε ο θείος του Τομ – όπως αποκαλούσε η οικογένεια τον Τόμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έδωσε τη μάχη του, αλλά αποφάσισε ότι θα έπρεπε να μετακομίσει κάπου αλλού» είπε στη συνέχεια.

Αναφορικά με την επιμνημόσυνη δέηση του 26χρονου ηθοποιού, ο Γιώργος Πρωτόπαπας πρόσθεσε: «Επειδή δεν είμαστε σε θέση να διαπραγματευτούμε αυτή την ιστορία, δεν μπορώ να πω κάτι, το σίγουρο είναι ότι θα είναι μια ιδιαίτερα στενή οικογενειακή υπόθεση. Το ιδιαίτερο κομμάτι της αναχώρησης θα μείνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, καθώς η θλίψη είναι σαφώς γενική, αλλά ο βαθύς πόνος είναι οικογενειακός».

Τέλος, ο θείος του Τόμας ρωτήθηκε για όλη εκείνη την παραφιλολογία που δημιουργήθηκε με δημοσιεύματα σε διάφορα μπλογκ για το αν θα δοθούν ή όχι τα όργανα του ηθοποιού για μεταμόσχευση. Ο κ. Γ. Πρωτόπαπας διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να γίνει δωρεά οργάνων, καθώς από το Σάββατο, ο 26χρονος πάλευε με τη λοίμωξη – μία από τις πολλές κατά το διάστημα που νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του ΚΑΤ, κι έτσι, δεν μπορούν να μεταμοσχευθούν τα όργανα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού

Για τον θάνατο του Τόμας Πρωτόπαπα εξέδωσε ανακοίνωση την οποία ανήρτησε στο επίσημο site της η Αττική Οδός.

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε κι εμείς τον Τόμας Πρωτόπαπα και παρακαλούμε την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του να δεχθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των εργαζομένων της εταιρίας μας.

Είναι τραγική ειρωνεία ότι ένα Βαν της εταιρίας μας, από αυτά που σπεύδουν σε βοήθεια στους χρήστες του δρόμου έμελλε να εμπλακεί στο δυστύχημα που τελικά στέρησε τη ζωή στον Τόμας.

Δυστυχώς όμως, όπως έχει δείξει η διεθνής εμπειρία, ακόμη και το πιο άψογο ιστορικό, ο μεγαλύτερος επαγγελματισμός στη λειτουργία και διαχείριση συμβάντων, οι συνεχείς βελτιώσεις και επικαιροποιήσεις μέσων και διαδικασιών και τα πιο προηγμένα τεχνολογικά ή τεχνικά μέσα δεν επαρκούν για να προλάβουν και να αποκλείσουν το ανθρώπινο λάθος που φέρνει μια κακή στιγμή.

Η δέσμευση και ο επαγγελματισμός στη διεκπεραίωση του έργου μας ήταν και συνεχίζει να είναι αποστολή μας, όχι άλλοθι για μία ανθρώπινη ζωή που χάθηκε και για τον πόνο που μένει πίσω.

Διαβάστε επίσης  Η ανακοίνωση της οικογένειας του Τόμας Πρωτόπαπα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, 12:48

Έχασε τη μάχη, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, 03:45

Κατέληξε ο Τόμας Πρωτόπαπας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Μαΐου 2013, 21:04

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση Τρίτη, 21 Μαΐου 2013, 20:39

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης