Ο 38χρονος Γιάννης Βαλανάς πατέρας δυο παιδιών εργάζεται ως μόνιμος υδραυλικός στο Δήμο Λέσβου. Επέστρεψε στα θρανία θέλοντας να διεκδικήσει την χαμένη ευκαιρία του για σπουδές και τα κατάφερε. Πέρασε στο τμήμα περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το Εσπερινό ΕΠΑΛ και απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Σήμερα έχει τα γενέθλιά του και το καλύτερο δώρο για εκείνον ήρθε χθες, όταν είδε το όνομά του στη λίστα με τους εισακτέους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. «Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση, δεν περιγράφεται» λέει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόφοιτος Γενικού Λυκείου, ακολούθησε την τεχνική εκπαίδευση σε σχολή μηχανολόγων του ΟΑΕΔ θέλοντας έτσι να ριχθεί αμέσως στο μεροκάματο. Ακολούθησε ο γάμος, τα παιδιά οι υποχρεώσεις, το όνειρο για σπουδές, είχε μείνει βαθιά στο πίσω μέρος του μυαλού του.

Τώρα πλέον ο Γιάννης Βαλανάς ετοιμάζεται να γίνει φοιτητής ενώ στέλνει μήνυμα προς όλους τους γονείς που δεν πρόλαβαν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους λέγοντας ότι «ποτέ δεν είναι αργά και ο καθένας μπορεί να πετύχει το στόχο του αρκεί να πιστεύει σε αυτόν».

Πηγή: Νέα της Λέσβου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης