«Άρωμα» Χρυσής Αυγής είχε η δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο πέρυσι τον Ιανουάριο κοντά στο Γυμνάσιο του Παλαιού Φαλήρου ο 17χρονος σήμερα μαθητής, ο οποίος το πρωί κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ήταν μια επίθεση, όπως είπε προμελετημένη λόγω της διαφορετικής ιδεολογίας του.

«Ο δράστης ήθελε να με σκοτώσει», κατέθεσε ο 17χρονος, λέγοντας μεταξύ άλλον: «Ο δράστης φορούσε κουκούλα αλλά το πρόσωπό του δεν ήταν καλυμμένο. Από την πρώτη στιγμή αναγνώρισα τον κατηγορούμενο. Δεν είδα το μαχαίρι. Ο γιατρός με βεβαιότητα μου είπε ότι το αντικείμενο ήταν αιχμηρό. Δεν άκουσα βήματα πίσω μου επειδή φορούσα ακουστικά και άκουγα μουσική. Ένιωσα να ακινητοποιούμαι. Κάποιος πρέπει να με έπιασε από τους ώμους. Με χτύπησε από τα δεξιά στον κρόταφο και στη μύτη. Γύρισα το κεφάλι να δω ποιος είναι και είδα τον Γ. Αποστολόπουλο. Τότε με χτύπησε κοντά στην καρωτίδα. Το χτύπημα έκοψε τη μύτη μου και την άφησε να κρέμεται. Δεν μου είπαν λέξη. Όταν φώναξα βοήθεια άρχισαν να τρέχουν. Πάρα πολλά άτομα είδαν το συμβάν αλλά κανείς δεν θέλησε να έρθει να μιλήσει επειδή φοβούνται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα έγιναν με αφορμή, ένα αντιφασιστικό μήνυμα που ήταν γραμμένο στο θρανίο μιας συμμαθήτριας του η οποία είχε δημιουργήσει ερωτική σχέση με τον έναν κατηγορούμενο ο οποίος δήλωνε με περηφάνια πως ήταν χρυσαυγίτης. «Το μόνο που είχε συμβεί νωρίτερα είναι ότι η κοπέλα του Αποστολόπουλου, ήταν φίλη μου, ζωγράφιζε στο θρανίο της σβάστικες και σταυρούς. Της μίλησα για όλα αυτά και της είπα ότι μπορεί να βρει τον μπελά της αλλά δεν άκουγε. Μια μέρα για πλάκα κάποιος έγραψε στο θρανίο της ΑΝΤΙΦΑ. Μου είπε να το σβήσω αλλά δεν το έκανα επειδή την πείραζα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αφορμή αλλά ως τότε δεν είχα δεχτεί απειλές από κανέναν. Δυο μήνες μετά μου επιτέθηκαν. Ήταν προμελετημένη επίθεση, έγινε σε μια γωνία που δεν μπορούσαν να με δουν από το προαύλιο».

Βέβαια για τις δολοφονικές προθέσεις των δραστών μίλησαν και οι γονείς του 17χρονου. «Στο νοσοκομείο ήταν όλοι σοκαρισμένοι. Το παιδί ήταν γεμάτο αίματα και για 2,5 ώρες εγχειριζόταν. Ήταν μια δολοφονική επίθεση. Δεν τον χτύπησαν μόνο στο πρόσωπο. Μια μαχαιριά καρφώθηκε στο λαιμό του. Ο κατηγορούμενος έμοιαζε σαν να ήταν μπράβος, ο δυνατός της Χρυσής Αυγής. Υπάρχει περιστατικό όπου ο γυμναστής του σχολείου τον είχε φωνάξει μετά από διένεξη που είχε με τη διευθύντρια του σχολείου».

Ο πατέρας του 17χρονου αναφέρθηκε και στα στοιχεία από τα SMS τονίζοντας ότι η επίθεση είχε οργανωθεί τουλάχιστον άλλες δυο φορές. «Δεν ξυπνάς στις έξι το πρωί για να πας να συζητήσεις», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μητέρα του θύματος που κατέθεσε, στη συνέχεια ανέφερε: «Μπήκα στο ιατρικό κέντρο και είδα το παιδί μου μέσα στα αίματα. Ο γιατρός μου είπε “έχεις Άγιο. Το παιδί σου πήγε και ήρθε στον άλλο κόσμο”. Το παιδί από τότε είναι σε κατάσταση σοκ. Ακόμα και σήμερα βλέπει ψυχολόγο».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης