Την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2020 θα συνεχίσει την μαραθώνια κατάθεση του στον Άρειο Πάγο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής που θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός και πρώην επόπτης της εισαγγελίας διαφθοράς, από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι σήμερα  έχει καταθέσει πολλές φορές στο πλαίσιο των ερευνών στις δικαστικές αρχές αλλά και στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Άλλωστε, είναι ο πρώτος ο οποίος σε αναφορά του είχε καταγράψει το ρόλο του «Ρασπούτιν» χωρίς, ωστόσο, να τον κατονομάσει, ενώ είχε καταγγείλει σχέδιο δίωξης σε βάρος τριών πολιτικών προσώπων. Μάλιστα, ο κ. Αγγελής, σε καταθέσεις του έχει βάλει στο κάδρο της υπόθεσης τόσο την Ελένη Τουλουπάκη όσο και την τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την πρώην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη, ενώπιον της ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου έχουν καταθέσει  οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιάννης Στουρνάρας ενώ την προσεχή Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Αρείου Πάγου ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης