Σε εξηγήσεις για τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis κλήθηκαν από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που διερευνούν την υπόθεση η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Και οι τρεις ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν εγγράφως τις εξηγήσεις τους για τα τέλη Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο η κ. Τουλουπάκη όσο και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς καλούνται με την ιδιότητα του υπόπτου από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, μετά τις μηνύσεις που είχαν κατατεθεί από τα πολιτικά πρόσωπα σε βάρος τους. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να καταθέσουν ανωμοτί, ως ύποπτοι τέλεσης των αδικημάτων που τους προσάπτονται από τις εν λόγω μηνύσεις, δηλαδή για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα. Τα αδικήματα αυτά αφορούν μεταξύ άλλων κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, σύσταση συμμορίας και παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν πάντως αρνηθεί σε όλους τους τόνους όλες τις αιτιάσεις σε βάρος τους, με την κ. Τουλουπάκη να στρέφει μάλιστα τα «πυρά» της εναντίον του άλλοτε επόπτη της, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει σχετική αναφορά. Η κ.  Τουλουπάκη διευκρινίζει ότι εκείνος προσπαθούσε να παρέμβει στις ενέργειές της δημιουργώντας προσκόμματα στην έρευνα, αναφέροντας μάλιστα και συγκεκριμένα περιστατικά κατά τα οποία ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Τον κατηγορεί μάλιστα και για υπεξαγωγή απόρρητων εγγράφων του FBI από το γραφείο της για την υπόθεση της Νovartis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης